ΚΥΣΚΟΙΠ: Ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους το πρώτο εξάμηνο του 2016

ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Κεντρικός στόχος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις στρατηγικά και συνολικά για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες υπό τις σημερινές συνθήκες

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016 αναλύθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (Κ.Υ.Σ.ΚΟΙ.Π.) και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται, κεντρικός στόχος του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. (που συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη) για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. στα πεδία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Οικονομίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες.

Να βρεθούν πόροι από τις αποκρατικοποιήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με ανακοίνωσή του η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητά να μην γίνει ούτε μείωση στις συντάξεις, αλλά ούτε και αυξήσεις εισφορών. Δείτε τι αναφέρει με δήλωση της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου:

"Άλλο ένα Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση. Αλλά επίλυση του Ασφαλιστικού χωρίς πρόταση, με διαρροές και επικοινωνιακά τερτίπια δεν νοείται.

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπερασπίζονται το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, όταν ήδη έχουν κάνει τις πρώτες περικοπές και όταν με το 3ο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου έχουν δεσμευτεί να περικόψουν περίπου 1,8 δις ευρώ το 2016!

Υπενθυμίζουμε ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουμε ήδη καταθέσει δημόσια ολοκληρωμένη πρόταση για τις διαρθρωτικές αλλαγές, την οργανωτική δομή και τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού, την οποία θέσαμε σε εκτενή διάλογο με τους Κοινωνικούς Φορείς.

Είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών που επιβαρύνουν υπέρμετρα τις επιχειρήσεις, οδηγούν σε εισφοροαποφυγή και υποθάλπουν την αδήλωτη εργασία.

Αντιπροτείνουμε την κάλυψη της αντίστοιχης δαπάνης με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, πρόταση που ενδυναμώνει αντί να αντιστρατεύεται την οικονομία και το επιχειρείν."

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ασφαλιστικό και εισφορές στο τραπέζι του ΚΥΣΚΟΙΠ

SHARE:

24Media Network