Κυβέρνηση κατά Σαμαρά: 'Σημείωμα περί μνήμης και περί θράσους'

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙ Α ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙ Α ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

"Ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση, και η συμφωνία την οποία πέτυχε, την προστατεύουν" αναφέρει η κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για «απύθμενο θράσος», εξαπολύουν πηγές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού, η τριπλή απόρριψη της πολιτικής της ΝΔ, δεν ήταν αρκετές ώστε να περιορίσουν το απύθμενο θράσος του κ. Σαμαρά».

Μόνο το 2014, ο κ. Σαμαράς έλαβε μέτρα ύψους 10 δισ. ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα ως το 2018 με μέτρα ύψους 20 δισ. παραπάνω από την ισχύουσα συμφωνία, - η οποία ψηφίστηκε και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και προβλέπει μέτρα ύψους 5,6 δισ. σε βάθος τριετίας, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση, και η συμφωνία την οποία πέτυχε, την προστατεύουν».

Επειδή ο κ. Σαμαράς καμαρώνει για τα οικονομικό αποτελέσματα που πέτυχε, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, «ας του θυμίσουμε ότι το αποτέλεσμα του 2014, υπολειπόταν στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους για τα αποτελέσματα».

Επίσης αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς άφησε κληρονομιά στην Ελλάδα ανεργία, φτώχεια και επώδυνες δεσμεύσεις, πολλές από τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει. Άφησε κληρονομιά στη Νέα Δημοκρατία την ακροδεξιά του ομάδα, η οποία και προήχθη σε θέσεις αντιπροέδρων. Αλλά και τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που τους κάηκε στο ζέσταμα. Τέλος, άφησε όλη αυτή την πολιτική αποτυχία, ως κληρονομιά στον κ. Μητσοτάκη.

Ο λαός μας, όμως, επισημαίνουν στο σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές, δεν έχει όσο κοντή μνήμη θα ήθελαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς και τονίζουν:

«Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πήραν βαθιά ανάσα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που σήμερα δικαιούνται περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ του κ. Σαμαρά. Μνήμη έχουν οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις διασφαλίστηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μετά από διαδοχικές περικοπές. Μνήμη έχουν οι δανειολήπτες των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται».

SHARE:

24Media Network