Λαφαζάνης: “Δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά μία χούντα από υποταγμένες κυβερνήσεις”

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ευθύνη του έναντι της Αριστεράς, άσκησε από τη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σφοδρή επίθεση στους πρώην συντρόφους του, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ο οποίος σε ανοιχτή ομιλία στη Ζάκυνθο ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται τομές και επαναθεμελίωση.

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης «τα πράγματα έφτασαν στον γόρδιο δεσμό και λύνονται μόνο με το σπαθί. Δεν εννοούμε ένοπλα αλλά με αποφασιστικότητα. Εδώ δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά μία χούντα από υποταγμένες κυβερνήσεις και αυτή η τραγωδία δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα» τόνισε και κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «συνομιλούν με τους υπαλλήλους των υπαλλήλων».

Σε ό,τι αφορά το νόμισμα είπε ότι δεν είναι φετίχ αλλά κλειδί για την άσκηση πολιτικής. «Το λέω χωρίς να έχουμε αρρωστημένο εθνικισμό με το νόμισμα και βλέπετε πως το ευρώ δεν είναι ενιαίο για τα κράτη που συμμετέχουν σ' αυτό, αφού η νομισματική πολιτική είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλούσιων χωρών του βορρά» σημείωσε και προσέθεσε: «Το εθνικό νόμισμα έχει πλεονέκτημα γιατί μπορείς να εκδώσεις χρήμα και να ενισχύσεις την οικονομία σου με φθηνά επιτόκια. Εδώ έχουμε ανάγκη από ρευστότητα η οποία τώρα είναι μηδενική. Πώς θα φέρουμε την ανάπτυξη; Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αντί να διευρύνεται, βλέπουμε πως συρρικνώνεται».

Αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως «στην Ελλάδα το ιδιωτικό χρέος είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το δημόσιο, και συνολικά η χώρα μας κάθεται πάνω σε ένα βουνό από χρέη». «Τώρα έδωσαν τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών σε ξένα funds που θα πάρουν τις επιχειρήσεις και θα τις μεταπουλήσουν. Θα πάρουν όλη την ακίνητη περιουσία. Εδώ θα είμαστε κάτι χειρότερο και από αποικία. Αυτά δεν μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακόμα ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να «παλέψουμε για να αποτινάξουμε τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια» και σημείωσε πως «η κυβέρνηση τούς πρόδωσε αφού πρώτα με τους αγώνες κατάφεραν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση και μετά στην κυβέρνηση». «Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε Δούρειος Ίππος γιατί τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς γιατί τα κοράκια λένε πως η αριστερά ψηφίζει μνημόνια. Μας χρεώνουν σημεία και τέρατα γιατί θέλουν να τελειώνουν με την Αριστερά» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λαφαζάνης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network