Λαφαζάνης για Ρωσία: Δεν είχαμε τέτοιες σχέσεις για να ζητήσουμε να μας κόψουν χρήμα

Μεγάλη ανοικτή εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" με συμμετοχή και προσωπικοτήτων της Αριστεράς από τη Βρετανία με θέμα: Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα. Στην εκδηλώση χαιρέτησαν: Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της ΛΑΕ και Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ ενώ μίλησαν: Tariq Ali, από τη Lexit campaign, στέλεχος σύνταξης του περιοδικού "New Left Review", αρθρογράφος και συγγραφέας John Rees, από τη Lexit campaign, πανεπιστημιακός, στέλεχος του δικτύου "Counterfire", Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής πανεπιστημίου Λονδίνου (King College), Κώστας Λαπαβίτσας καθηγητής πανεπιστημίου Λονδίνου (SOAS), Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομικών, πρόεδρος του ΜΑΧΩΜΕ.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Μεγάλη ανοικτή εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" με συμμετοχή και προσωπικοτήτων της Αριστεράς από τη Βρετανία με θέμα: Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα. Στην εκδηλώση χαιρέτησαν: Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της ΛΑΕ και Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ ενώ μίλησαν: Tariq Ali, από τη Lexit campaign, στέλεχος σύνταξης του περιοδικού "New Left Review", αρθρογράφος και συγγραφέας John Rees, από τη Lexit campaign, πανεπιστημιακός, στέλεχος του δικτύου "Counterfire", Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής πανεπιστημίου Λονδίνου (King College), Κώστας Λαπαβίτσας καθηγητής πανεπιστημίου Λονδίνου (SOAS), Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομικών, πρόεδρος του ΜΑΧΩΜΕ. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

“Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα όσα φέρεται να είπε ο Πούτιν στον Ολάντ”, σημειώνει ο Π. Λαφαζάνης στο NEWS 247 και προσθέτει με νόημα: “Δεν υπήρχαν τέτοιες σχέσεις με την Ρωσία. Άλλωστε εμείς στρίψαμε γρήγορα το καράβι προς το μνημόνιο”. Τι απαντά η ΛΑ.Ε στον Αλέξη Τσίπρα για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή

Σε κατηγορηματικά διάψευση ότι η Ελλάδα ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας να τυπώσει δραχμές καθώς δεν υπάρχει στην χώρα μας νομισματοκοπείο, προχώρησε μιλώντας στο NEWS 247 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως εξηγεί η Ελλάδα ουδέποτε θα μπορούσε να ζητήσει κάτι τέτοιο από την Ρωσία και αυτό διότι – όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης- δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές σχέσεις με την Ρωσία.

"Από όσο γνωρίζω, όσα ακούγονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις για τον Πούτιν και τον Ολάντ, τι κάνουν μεταξύ τους και πως συνεννοούνται, αλλά αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Ποτέ δεν υπήρξε. Ποτέ δεν ζητήσαμε το παραμικρό. Ποτέ” αναφέρει με νόημα και προσθέτει:  “Δεν υπήρχαν τέτοιες σχέσεις με τη Ρωσία που να έφταναν σε τέτοιο σημείο, ώστε να τους ζητάγαμε να μας κόψουν χρήματα. Είναι πολύ προχωρημένα όλα αυτά τα σενάρια και μην ξεχνάτε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Άλλωστε, εμείς στρίψαμε το καράβι πολύ γρήγορα προς το μνημόνιο.”.

H ΛΑ.Ε απαντά στον Τσίπρα

Την ίδια στιγμή απάντηση στις αιχμές, που άφησε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Πέμπτης από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "αποτελεί εντέλει σήμερα αριστερή, ριζοσπαστική και προοδευτική πρόταση η έξοδος από την ευρωζώνη", έδωσε η ΛΑΕ σημειώνοντας ότι γίνεται υπό τα φαντάσματα της ΛΑ.Ε, του αριστερού grexit και όσων επέμειναν και επιμένουν στο 'Όχι'.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε ο Αλ. Τσίπρας “άνοιξε την αυλαία του Συνεδρίου με μια ομιλία που έμοιαζε περισσότερο με ένα παραλήρημα κατά της ΛΑ.Ε, του Grexit και της παλιάς Αριστερής Πλατφόρμας. Ο Αλ. Τσίπρας έφτασε σε τέτοιο σημείο υποκρισίας και δημαγωγίας ώστε να χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, το οποίο τόσο κυνικά πρόδωσε, ως «τη μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και των αγώνων του λαού μας»” αναφέρει και προσθέτει: “Ο Αλ. Τσίπρας, αφού αναγνώρισε ότι η έξοδος από το ευρώ ήταν μια επίμονη επιταγή της Αριστερής Πλατφόρμας δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα για να αντικρούσει αυτήν την πρόταση, που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εφαρμογή ενός αντιμνημονιακού ριζοσπαστικού προγράμματος. Η ένδεια επιχειρημάτων εξώθησε τον Αλ. Τσίπρα στην γνωστή ακατάσχετη κινδυνολογία κατά του Grexit και την φτήνια περί «απώλειας των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων», κάτι που φυσικά συμβαίνει με τα μνημόνια και τη σημερινή τη μνημονιακή πολιτική του. Ακόμα χειρότερα ο Αλ. Τσίπρας έφτασε σε τέτοιο σημείο ευτέλειας και ευρω-πληξίας, ώστε την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, για Grexit με ένα προοδευτικό αντιμνημονιακό σχέδιο, να την ταυτίσει και να την ονομάσει «Σχέδιο Σόιμπλε»!!! Παρέλειψε βεβαίως να πει ότι αληθινό Σχέδιο Σόιμπλε πράγματι υπάρχει και αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνησή του και ο ίδιος εφαρμόζουν στο ακέραιο. Ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να επιρρίψει την κομματική κακοδαιμονία και την περιφρόνηση των μελών, στην ύπαρξη τάχα της Αριστερής Πλατφόρμας, που λειτουργούσαν ως «κόμμα μέσα στο κόμμα»”.

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: “Η επίθεση αυτή του Αλ. Τσίπρα στην Αριστερή Πλατφόρμα, προμηνύει μέτρα κατά των τάσεων ή και κατάργησή τους στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή του, μετά ιαχών και τυμπάνων, σε ένα υβριδικό μόρφωμα που θα επικρατεί η ενός ανδρός αρχή και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μιας κλειστής περί τον Τσίπρα ομάδας.

Ο μνημονιακός κατήφορος του Αλ. Τσίπρα είναι και αυταρχικός κατήφορος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και απέναντι στο κόμμα που τον ακολουθεί.

Τα όποια χλιαρά συνεδριακά χειροκροτήματα ενός κρατικοδίαιτου πλήθους στελεχών προς έναν Τσίπρα, που δεν είχε κανένα θετικό σχέδιο να παρουσιάσει για το μέλλον της χώρας, αποτελούν ένδειξη απελπισμένης συσπείρωσης μιας ολιγάριθμης κομματικής νομενκλατούρας, που δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον, παρά μόνο να ανατραπεί γρήγορα μαζί με τα μνημόνιά της”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λαφαζάνης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι ακριβώς είπε ο Πούτιν στον Ολάντ για το 'τύπωμα δραχμών'

Τσίπρας: Αξιολόγηση και χρέος ταυτόχρονα

SHARE:

24Media Network