Λαφαζάνης για τα περιφερειακά αεροδρόμια: Πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου

Λαφαζάνης για τα περιφερειακά αεροδρόμια: Πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλο και άσκησε δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων στη γερμανική Fraport

Στα Γραφεία της ΛΑΕ, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Π. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Δ. Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Μάξιμο Μπόλα, υπεύθυνο για της ΔΕΚΟ, συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Β. Αλεβιζόπουλο. Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Λαφαζάνης: Πλιτάτσικο η συμφωνία παραχώρησης

“Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Τσίπρα για το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων. Η εκχώρηση στην γερμανικών κρατικών συμφερόντων Fraport των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στη βάση μιας κατάπτυστης συμφωνίας, ισοδυναμεί με πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου” σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: “Η κυβέρνηση, στην ουσία, δεν πωλεί αλλά, όπως προκύπτει από τη σύμβαση, «πληρώνει» και από πάνω τη Fraport για να παραλάβει με προίκα τα 14 αεροδρόμια-φιλέτα”.

Πάντως ο πρώην υπουργός σημείωσε πως δεν αναγνωρίζει την παραχώρηση και τόνισε: “Η ματαίωση της παράδοσης των αεροδρομίων μας και η αναβάθμιση τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση είναι η μόνη λύση”

Βασίλης Αλεβιζόπουλος: Σκανδαλώδες και επιζήμιο για την οικονομία το ξεπούλημα

Αφού ευχαρίστησε τον επικεφαλής της ΛΑΕ, ο κ. Αλεβιζόπουλος τόνισε: “Η Ομοσπονδία μας θεωρεί το ξεπούλημα των αεροδρομίων σε Γερμανική εταιρία σκανδαλώδη και επιζήμια για την Οικονομία, για τις τοπικές κοινωνίες, για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας, για την ίδια την εθνική κυριαρχία. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την αποτροπή αυτού του μεγάλου σκανδάλου, με κινηματικές πρωτοβουλίες, σε συμμαχία με τις θιγόμενες τοπικές κοινωνίες” ανέφερε πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ και συμπλήρωσε: “Έχουμε ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της σχετικής κυβερνητικής απόφασης και θα προσφύγουμε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αυτή η παράνομη και σκανδαλώδης εκχώρηση εθνικών υποδομών σε Γερμανικά συμφέροντα δε θα περάσει”

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα