Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας μετατρέπει την Ελλάδα σε hotspot για χατήρι της Μέρκελ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό από μέλη της Λαϊκής Ενότητας στον Πειραιά κατα την διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό από μέλη της Λαϊκής Ενότητας στον Πειραιά κατα την διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΛΑΕ για το προσφυγικό, ο κ.Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο, για να ανοίξουν τα σύνορα

Άτυπη συμφωνία Τσίπρα- Μέρκελ, προκειμένου να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο hotspot, με αντάλλαγμα προφανώς το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, βλέπει η Λαϊκή Ενότητα.

Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης, μαζί με τον Κώστα Ήσυχο, τον Δημήτρη Σαραφιανό, τον Θανάση Κούρκουλα και τη Μάνια Μπαρσέφσκι, έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις της ΛΑΕ στο προσφυγικό.

«Αφού οι χώρες της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων διεθνών οργανισμών, όπως τον ΟΗΕ, προκειμένου να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το προσφυγικό, να επιβληθούν κυρώσεις στις χώρες που δεν συμμορφώνονται και οι υπεύθυνοι του πολέμου στη Συρία να οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», επισήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΛΑΕ για το προσφυγικό.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως εάν οι ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ συνεχίζουν να αρνούνται έστω την αναλογική κατανομή των προσφύγων, η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκεί βέτο σε όλες από εδώ και μπρος τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μοχλό πίεσης.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, πως η Ειδομένη θα μείνει κλειστή για τα επόμενα χρόνια, και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ότι η Ελλάδα μπορεί να χωρέσει 150.000 πρόσφυγες, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως οι δηλώσεις τους «αποκαλύπτουν την παραδοχή της κυβέρνησης πως τα σύνορα δεν θα ανοίξουν, προεξοφλώντας πως δεν θα τεθεί θέμα συνόρων στη Διάσκεψη της Δευτέρας ή αν τεθεί θα είναι για τα μάτια του κόσμου».

"Πολύ φοβούμαι ότι υπάρχει άτυπη συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στη γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση, ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο hot spot, προκειμένου να διευκολυνθεί η θέση της Μέρκελ και να γίνει ο ελληνικός χώρος κυματοθραύστης της υπόλοιπης ΕΕ από τους “κακούς”, τάχα, πρόσφυγες", συνέχισε ο κ.Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για μία άβουλη, παραδομένη και υποτελή κυβέρνηση, η οποία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη χώρα, ενώ χρησιμοποιείται από τη γερμανική ΕΕ ως αθλιέστατο προτεκτοράτο και πειραματόζωο πολλαπλών χρήσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να υπάρχει προσφυγική κρίση και συγχρόνως αποπληρωμή χρέους», δηλώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους και ακύρωση των μνημονίων.

Επιπλέον, πρέπει να διασφαλιστούν τα πλήρη δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, να σταματήσει ο διαχωρισμός βάσει της εθνοτικής καταγωγής, να χορηγηθεί άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες, να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των προσφύγων προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στον Έβρο, εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο Κώστας Ήσυχος χαρακτήρισε "εγκληματική πράξη" την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς αποδεικνύεται ο πραγματικός σκοπός αυτής της κίνησης, που δεν είναι άλλος από τη στρατιωτική παρουσία της συμμαχίας και τον έλεγχο της περιοχής, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ανάπτυξη νατοϊκής αρμάδας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ο κ. Ήσυχος πρόσθεσε πως «είναι άδικο να μη βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι Κούρδοι».

Τη θέση πως πέρα από τους πολέμους, η μετανάστευση πάντα θα υπάρχει, όσο κυριαρχεί η ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, τόσο ανάμεσα σε ανθρώπους, όσο και κράτη, εξέφρασε ο Θανάσης Κούρκουλας.

Τα στελέχη της ΛΑΕ επισκέφθηκαν χτες το λιμάνι του Πειραιά, όπου διαπίστωσαν, όπως περιέγραψε ο κ. Λαφαζάνης, «ανθρώπους στοιβαγμένους σαν τα ποντίκια» και την «παντελή απουσία του κράτους, είτε ως παρουσία, είτε ως υποστήριξη στους πρόσφυγες». Αντίθετα, «όλα γίνονται από το κίνημα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, το οποίο εκτός από φιλανθρωπία, αναδεικνύει μια βαθύτατα πολιτική στάση που δίνει προοπτική για ελπίδα», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λαφαζάνης, Λαϊκή Ενότητα, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network