Λαφαζάνης: Να αποσυρθούν άμεσα όλα τα αντιασφαλιστικά και φοροεξοντωτικά μέτρα για τους αγρότες

Λαφαζάνης: Να αποσυρθούν άμεσα όλα τα αντιασφαλιστικά και φοροεξοντωτικά μέτρα για τους αγρότες

"Η κυβέρνηση ή θα αποσύρει άμεσα τα αντιαγροτικά μέτρα ή θα αποσυρθεί η ίδια", δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης

Να αποσύρει άμεσα όλα τα μέτρα σε βάρος των αγροτών και τον φόρο στο κρασί, κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Νεμέα, όπου βρέθηκε το Σάββατο.

Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, με ιδιώτες οινοπαραγωγούς και με αγρότες, κυρίως αμπελουργούς της περιοχής.

Αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους, δήλωσε: “Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Νεμέας και τις δημιουργικές προσπάθειες του. Όπως στηρίζουμε γενικότερα με όλες μας τις δυνάμεις το ελληνικό κρασί, τις μεγάλες δυνατότητες του και τις μοναδικές ποικιλίες του, όπως το Αγιωργίτικο.

Θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση με τον απαράδεκτο φόρο που πρόσφατα επέβαλε στο κρασί, λειτουργεί ως ”καταστροφέας” της ελληνικής παραγωγής σε ένα προϊόν, που αν το στηρίξουμε, μπορεί να στηρίξει όλη την Ελλάδα. Η άμεση απόσυρση του φόρου στο κρασί είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, πριν είναι αργά για τον οινοπαραγωγικό ιστό της χώρας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, μπροστά στη γενικευμένη αγροτική εξέγερση, πρέπει να αποσύρει άμεσα όλα τα αντιασφαλιστικά και φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των αγροτών, πράγμα που είναι προϋπόθεση για έναν ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες.

Η κυβέρνηση ή θα αποσύρει άμεσα τα αντιαγροτικά μέτρα ή αλλιώς θα αποσυρθεί η ίδια από το πρωτόγνωρο κύμα οργής και αγώνα των αγροτών της χώρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα