Κόντρα Λαφαζάνη- Μηλιού για τη δραχμή

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ // ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ // ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αν δεχθούμε εκβιασμούς, απειλές ή εκβιαστικά διλήμματα εμείς θα εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό μας πρόγραμμα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοικτό άφησε, εκ νέου, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ ο Π. Λαφαζάνης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μετά την παρέμβαση του στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εφαρμογή αντιμνημονιακής πολιτικής και προγράμματος εντός της ευρωζώνης. Αν δεχθούμε εκβιασμούς, απειλές ή εκβιαστικά διλήμματα εμείς θα εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό μας πρόγραμμα». 

Όμως, επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Μηλιός μιλώντας στο Mega: «Οι θέσεις Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία που δεν επηρεάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Αναγνώρισε, πάντως, ότι γίνεται διάλογος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αλλά εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξουν οι θέσεις του κόμματος όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Καλύβης δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο να διαμορφώσει το πρόγραμμά του. Ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο και δημιουργεί καταναγκασμούς, αλλά ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, μπορεί να διαμορφώσει προϋποθέσεις ώστε αυτό το συγκρουσιακό πρόγραμμα και με τους κανόνες της ΕΕ να μπορεί να εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια συζήτηση. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εγώ προσωπικά έχω παρόμοιες απόψεις με τον κ. Λαφαζάνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κενό στρατηγικής».

Αναγνώρισε, επίσης, ότι «η πολιτική την οποία θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες να περάσει μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και συνεπώς θα έρθει σε σύγκρουση. Προφανώς θα υπάρξει διαπραγμάτευση και θα δημιουργηθούν συμμαχίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διότι υπάρχουν παντού προβλήματα και ισχυρές αμφισβητήσεις σε αυτό που οικοδομείται και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε ότι το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην ευρωζώνη εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. Οπότε, υπάρχει η σκέψη ότι μπορούμε να συγκρουστούμε με αυτό το πλαίσιο, χωρίς να βγούμε από το ευρώ με δική μας πρωτοβουλία».

SHARE:

24Media Network