Λαλιώτης – Παπανδρέου: Ελάτε να μας ελέγξετε. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα

Λαλιώτης – Παπανδρέου: Ελάτε να μας ελέγξετε. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ , ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ,ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ --ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης/Eurokinissi EUROKINISSI

Ευπρόσδεκτο χαρακτηρίζουν κάθε έλεγχο οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και Βάσω Παπανδρέου, απαντώντας σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για έρευνα του ΣΔΟΕ στα περιουσιακά τους στοιχεία. "Αν δεν έχει ολοκληρωθεί σε 5 ημέρες θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη" προειδοποιεί η Παπανδρέου

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” απαντούν ο Κώστας Λαλιώτης και η Βάσω Παπανδρέου για έρευνα του ΣΔΟΕ στα περιουσιακά στοιχεία των δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, του πρώην βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη και συγγενικών τους προσώπων, για την περίοδο 2000- 2012.

Με αφορμή τον τίτλο της εφημερίδας “Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!”, ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“1. Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

2. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα”

Με αφορμή το ίδιο δημοσίευμα η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος.

Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας.

Σε ότι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.

Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό.

Καλώ επομένως του αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη”.

Ανάλογη ήταν και η απάντηση του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη.

“Με αφορμή τον τίτλο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που δημοσιεύει έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπου περιλαμβάνεται και το όνομά μου δηλώνω τα εξης: Είναι επιβελημένος και εκ μέρους μου ευπρόσδεκτος ο έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και αποτελεί στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας.

Δεν έχω καμία σχέση με OFFSHORE εταιρείες ούτε με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και η περιουσιακή μου κατάσταση, στο σύνολό της είναι δηλωμένη αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και στις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες. Επιθυμώ την άμεση επίσπευση και ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα