Λεβέντης: Θεολόγοι και Αγιορείτες μου είπαν να μην ψηφίσω την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Λεβέντης: Θεολόγοι και Αγιορείτες μου είπαν να μην ψηφίσω την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε στη Βουλη ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί «αγνοήθηκε η Εκκλησία». Κριτική στον Ευαγγελο Βενιζέλο γιατί στηρίζει το άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Την απόφαση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια λόγω των αντιρρήσεων της Εκκκλησίας ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Μίλησα με θεολόγους και Αγιορείτες οι οποίοι μου είπαν να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο» τόνισε από το βήμα της Βουλής και διαμαρτυρήθηκε ότι «αγνοήθηκε η Εκκλησία ως παράγων διαπραγμάτευσης» . «Δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε. Πάντως ανέφερε ότι θα επιθυμούσε η Εκκλησία να είναι «πιο μαχητική» κατά του νομοσχεδίου για την αναδοχή.

 Άσκησε, όμως, κριτική και στον Ευάγγελο Βενιζέλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων στην αναδοχή βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο κ. Λεβέντης καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Βενιζέλο ότι περιέγραψε την Εκκλησία ως «σκοταδιστική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα