Λιάκος: Απαρχή νέας εποχής για τη χώρα η ολοκλήρωση του προγράμματος

Λιάκος: Απαρχή νέας εποχής για τη χώρα η ολοκλήρωση του προγράμματος

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε για το κλείσιμο ενός «ιστορικού κύκλου» με τον Προϋπολογισμό του 2018. Ξεκαθάρισε ότι οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα πωλούνταν ακόμη και αν δεν υπήρχε μνημόνιο

Την αισιοδοξία του κυβερνητικού επιτελείου για το έγκαιρο κλείσιμο και της 4ης αξιολόγησης που θα σημάνει την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018.

Ο εκ των επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας υπογράμμισε ότι η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018 συμπίπτει με το έγκαιρο κλείσιμο του τεχνικού σκέλους της 3ης αξιολόγησης με όρους θετικούς για τις ελληνικές θέσεις και ξεκαθάρισε ότι η χώρα επιδιώκει το ίδιο και για την 4η αξιολόγηση που θα είναι και η τελευταία των μνημονίων. «Με τον ίδιο έγκαιρο και θετικό τρόπο επιθυμούμε να κλείσουμε και την 4η αξιολόγηση η οποία θα είναι η τελευταία του προγράμματος και θα σημάνει και την απαρχή μιας νέας εποχής όπου η ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας συνεπάγεται και το ακέραιο βάρος της ευθύνης» ανέφερε ο κ. Λιάκος στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι με  τον Προϋπολογισμό του 2018 ολοκληρώνεται ένας «ιστορικός κύκλος» και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν για την έγκαιρη ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων έως το Eurogroup του Ιανουαρίου.

Ο κ. Λιάκος έκανε όμως και ειδική αναφορά στη συμφωνία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα θα ήταν υποχρεωμένη να το πράξει ακόμη και αν ήταν εκτός μνημονίων. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η υποχρέωση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έπειτα από απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τη χρήση λιγνίτη. «Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε ακόμη και αν ήμασταν εκτός προγράμματος» σημείωσε.

SHARE:

24Media Network