Ληναίος: Μικρό το ποσοστό των καλλιτεχνών που συνεργάστηκε με τη Χούντα

Ληναίος: Μικρό το ποσοστό των καλλιτεχνών που συνεργάστηκε με τη Χούντα
O Στέφανος Ληναίος Eurokinissi

Ο πιστός στρατιώτης του θεάτρου αλλά και πολιτικό ον, ο Στέφανος Ληναίος, μίλησε για τη σχέση του ελληνικού καλλιτεχνικού κόσμου με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Κάθε μεγάλο ξεκίνημα, κάθε μεγάλη εξέγερση, δεν έχει στόχο να επιτύχει κάτι, αλλά να μεταδώσει τα μηνύματα», τόνισε στον news 24/7 στους 88,6, ο μεγάλος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος, περιγράφοντας τη συμβολή των ανθρώπων της τέχνης στον αγώνα κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

«Μεγάλο ποσοστό τους έμεινε ουδέτερο, αντιστάθηκε ωστόσο ένα επίσης μεγάλο ενώ ένα μικρό ποσοστό των καλλιτεχνών συνεργάστηκε», είπε ο κ. Ληναίος.

Αναφερόμενος στο θέατρο Άλφα, το θέατρό του, είπε ότι έμεινε ανοικτό όλες τις μέρες, με φοιτητές να κάνουν κρυφές συσκέψεις κρυφές μέσα σε αυτό και πριν το Πολυτεχνείο και μετά, ενώ δύο φορές απαγόρευσαν την παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα».

«Στο ΕΑΤ – ΕΣΑ πήγαν και ηθοποιοί και για το σύνολο της δράσης τους και γιατί πέρασαν από το Πολυτεχνείο», τόνισε ο μεγάλος ηθοποιός και χαρακτήρισε απολίτικο πλάσμα την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Όμως, άλλες φορές, αναγκαστικά και γλέντησε και χόρεψε με τους χουντικούς. Αλλά δεν ήταν μόνο η Βουγιουκλάκη, η οποία πάντως, τη μέρα του Πολυτεχνείου είπε ότι δε θα παίξουμε θέατρο», επεσήμανε ο κ. Ληναίος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα