Live: Η συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Πολάκη – Αποχώρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Live: Η συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Πολάκη – Αποχώρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση και λήψη απόφασης για αιτήσεις άρσης ασυλίας του βουλευτή Π. Πολάκη Eurokinissi

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβηκε στο βήμα για να υποστηρίξει τη θέση του πως η ασυλία του δεν πρέπει να αρθεί. Μίλησε για πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς το πρόσωπό του.

Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβηκε στο βήμα με έναν πάκο χαρτιά για να υποστηρίξει τη θέση του πως η ασυλία του “δεν πρέπει να αρθεί”. Μίλησε για “πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς το πρόσωπό του”.

Προκάλεσε επίσης της ΝΔ να τον στείλει φυλακή λέγοντας πως δεν φοβάται, θα μείνει όρθιος και δεν θα υποκύψει. “Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να μη χαμηλώσετε, να με φθείρετε. Είμαι εδώ σας περιμένω δεν σας φοβάμαι δεν ησυχάζω δεν σταματώ. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, σας προκαλώ δεν θα τα καταφέρετε, οι ιδέες, οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται πάρτε το χαμπάρι» και έκλεισε την ομιλία του με δυο μαντινάδες: “Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να ‘ναι. Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και της τιμής το χρέος θα στέκω για να πολεμώ κι ας είμαι ο τελευταίος”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτήν την διαδικασία και την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος”.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε επίσης ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας δεν έχει την αρμοδιότητα να συζητήσει την υπόθεση, καθώς η αντιδικία του Π. Πολάκη με τον Στ. Πουλή και τον Γ. Στουρνάρα συνδέεται με τα υπουργικά του καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας κι άρα καλύπτεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα