Μακρά νύχτα προβλέπεται στη Νέα Δημοκρατία

Μακρά νύχτα προβλέπεται στη Νέα Δημοκρατία
Headquarters of New Democracy in Athens / SOOC

Αντιδράσεις από βουλευτές για τον ορισμό Πλακιωτάκη ως μεταβατικού, αλλά Μητσοτάκης- Γεωργιάδης συμφωνούν με την απόφαση Μεϊμαράκη, ενώ την κατάσταση περιπλέκει η παραίτηση Παπαμιμίκου. Βαρύ κλίμα στην ΚΟ που συνεδριάζει απουσία Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη

Η συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας που πραγματοποιείται απόψε το απόγευμα στη Βουλή αντί να αποτελέσει πεδίο προσπάθειας να πέσουν τα πνεύματα, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία ακόμη πιο διχασμένη.

Η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ορίσει αντιπρόεδρο του κόμματος και άρα μεταβατικό πρόεδρο από τη στιγμή της δικής του παραίτησης, το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας συναντά αντιδράσεις.

Ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές Τζιτζικώστα, δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι “Ο κ.Μεϊμαράκης είναι αντιπρόεδρος που ασκεί καθήκοντα προέδρου και δε μπορεί με βάση το καταστατικό -το λέω με επιφύλαξη- να ορίσει αντιπρόεδρο.”

Την ίδια στιγμή η απόφαση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου να παραιτηθεί από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος τη θέση του κ. Παπαμιμίκου στην Εφορευτική παίρνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Από την πλευρά του κ.Μεϊμαράκη σχολίαζαν πάντως ότι τουλάχιστον στην επίσημη δήλωση του ο κ.Παπαμιμίκος δεν έβαλε θέμα καταστατικού, προκαλώντας έτσι εμμέσως το γραμματέα να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Και εν τω μεταξύ οι βουλευτές που πρόσκεινται στον κ.Μεϊμαράκη φέρονται έτοιμοι να του ζητήσουν να ανακαλέσει την παραίτηση του, ενώ ορισμένα στελέχη όπως ο Νίκος Δένδιας θα θέσουν ζήτημα ακύρωσης της  ανοιχτής εκλογής και συνεδρίου.

Η συνεδρίαση της ΚΟ παρά τους κακούς οιωνούς ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά, απουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπό την προεδρία του κ.Πλακιωτάκη που χειροκροτήθηκε απο τους περισσότερους βουλευτές. Παρόντες στη συνεδρίαση οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο τελευταίος προσερχόμενος στη Βουλή δήλωσε ότι: “Ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει άμεσα και βέβαια δεν πρόκειται να φύγει από μόνος του. Γι’ αυτό και πρέπει η ΝΔ ενωμένη να γυρίσει σελίδα.”

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως ενέκρινε την απόφαση Μεϊμαράκη για τον ορισμό του κ.Πλακιωτάκη ως μεταβατικού. Αλλά και ο κ.Γεωργιάδης συμφώνησε με την απόφαση του παραιτηθέντα από την μεταβατική προεδρία να χρίσει διάδοχο του το γραμματέα της ΚΟ. Και ο κ.Τζιτζικώστας είπε ότι αποδέχεται τον ορισμό Πλακιωτάκη, ζήτησε όμως η νέα απόπειρα εκλογής προέδρου να ορισθεί στις 6 Δεκεμβρίου και όχι στις 13 όπως είχε συζητήσει κατά την τελευταία συνεδρίαση η ΚΕΦΕ.

Την ώρα που συνεδρίαζε η ΚΟ, η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανιζόταν στο Mega και δήλωνε ότι δεν αποκλείει να έγινε σαμποτάζ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ενώ υποστήριξε έξι χρονια μετά ότι και το 2009 έγιναν “σημεία και τέρατα”. Είπε επίσης ότι κατά τη γνώμη της ο κ.Μεϊμαράκης δεν έπρεπε να παραιτηθεί.

Το χρονικό της τρίτης ημέρας της κρίσης στη ΝΔ

Αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Πλακιωτάκη όρισε ο Μεϊμαράκης

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Μεϊμαράκης. Πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Αντιδράσεις στον ορισμό Πλακιωτάκη, που είναι πλέον ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ.

Παραιτήθηκε και ο Παπαμιμίκος από την ΚΕΦΕ

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα