Παραιτήθηκε και επίσημα ο Μεϊμαράκης. Πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Μεϊμαράκης. Πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Μία ώρα πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ με νέες αιχμές κατά Σαμαρά και δηλώσεις με νόημα υπέρ της ενότητας του κόμματος. "Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει είναι δικαίωμα του", είπε με φόντο τις πληροφορίες περί εισηγήσεων στο Τζιτζικώστα για νέο κόμμα

Την απόφασή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μία μόλις ώρα πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με νέες αιχμές κατά Σαμαρά και δηλώσεις που έκρυβαν μηνύματα προς την πλευρά Τζιτζικώστα- Βορίδη στον απόηχο της αποκάλυψης του News247 για τα σενάρια δημιουργίας νέου δεξιού κόμματος.

Το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να ορίσει αντιπρόεδρο του κόμματος τον μέχρι σήμερα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ως εκ τούτου είναι πλέον ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ

"Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ, συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.

"Θέλω να διαβεβαιώσω τους Νεοδημοκράτες ότι αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης", είπε, προσθέτοντας με νόημα: "Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, είναι δικαίωμά του. Τι να κάνουμε; Διάσπαση όμως δε μπορεί να υπάρχει με την έννοια που τη γνωρίζουμε όλοι."

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξεκαθάρισε αν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Ο σύντομος διάλογος με δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη για αυτή την κατάληξη; Του ζητάτε από χθες να…

Ευ. Μεϊμαράκης: Επειδή υπηρετώ την ενότητα και επειδή όλα αυτά τα έχω πει και τα έχω ξαναπεί, νομίζω ότι δε συμβάλλουν αυτές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις σε αυτά τα θέματα.

Δημοσιογράφος: Εσείς από χθες δείχνετε στον κ. Σαμαρά, γι’ αυτό και το ρωτάμε.

Ευ. Μεϊμαράκης: Εγώ έχω τοποθετηθεί σε αυτά. Από εκεί και πέρα, θα τα συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Δημοσιογράφος: Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πάτε, κ. Μεϊμαράκη;

Ευ. Μεϊμαράκης: Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος.

Δημοσιογράφος: Τι σκέφτεστε; Σε μια ώρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ευ. Μεϊμαράκης: Μια ώρα είναι πάρα πολύ για να σκεφθείς.

Δημοσιογράφος: Κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία με διάσπαση;

Ευ. Μεϊμαράκης: Εγώ θέλω να διαβεβαιώσω τους Νεοδημοκράτες ότι αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος. Κατά συνέπεια, δεν κινδυνεύει η ενότητα. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, είναι δικαίωμά του. Τι να κάνουμε; Διάσπαση όμως δε μπορεί να υπάρχει με την έννοια που τη γνωρίζουμε όλοι.

Δημοσιογράφος: Κύριε Μεϊμαράκη, κάποιοι μιλούν ακόμη και για τη δημιουργία νέου κόμματος μέσα από αυτή την ιστορία.

Ευ. Μεϊμαράκης: Ποιοι; Ξέρετε κάτι και δεν ξέρω;

Δημοσιογράφος: Νομίζω ότι κι εσείς θα τα έχετε ακούσει.

Ευ. Μεϊμαράκης: Όχι, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Πλακιωτάκη όρισε ο Μεϊμαράκης

Στη ΝΔ (πάλι) όλοι περιμένουν τον Καραμανλή

Νέα Δημοκρατία: Εισηγήσεις στον Τζιτζικώστα για ίδρυση νέου δεξιού κόμματος. Ο ρόλος του Βορίδη

SHARE:

24Media Network