Μαρτίνης: Μνημείο διαπλοκής το Ερρίκος Ντινάν

Μαρτίνης: Μνημείο διαπλοκής το Ερρίκος Ντινάν

Νέες βολές του πρώην προέδρου του Ντινάν κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Αίτημα της Εξεταστικής στην Οικονομική Αστυνομία να της διαβιβάσει το Cd με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν

Στο στόχαστρό του πρώην διοικητή του, Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέα Μαρτίνη που καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, για δεύτερη φορά στην Εξεταστική, βρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χειρίστηκαν την υπόθεση του νοσοκομείου.

«Όταν εγκαινιάστηκε το Ντινάν είπα ότι ήταν μνημείο της αλληλεγγύης και της εργασίας του Ερυθρού Σταυρού. Τώρα δήλωσα πως είναι “Μνημείο διαπλοκής”» τόνισε στην Εξεταστική ο προφυλακισμένος κ. Μαρτίνης στη δεύτερη κατάθεσή του που συνεχίζεται σήμερα. Ο κ. Μαρτίνης κατήγγειλε για μια ακόμη φορά για σειρά ενεργειών πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «ζημίωσαν» ή «αδίκησαν» το Ντινάν δείχνοντας κυρίως τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μαρτίνης άφησε, όμως, και σαφείς αιχμές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή στάση των δύο κομμάτων απέναντί του. Ειδικότερα, απάντησε, με υπονοούμενα στη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί «επικαλείται τα λόγια ενός υπόδικου», δηλαδή του κ. Μαρτίνη. «Θα παρακαλούσα την κυρία Χριστοφιλοπούλου να ρωτήσει την κυρία Γεννηματά εάν είμαι ή όχι αξιόπιστος μάρτυρας. Παρακαλώ να ρωτήσει την πρόεδρό της» είπε σκωπτικά ο κ. Μαρτίνης.

Ο πρώην πρόεδρος του Ντινάν έβαλε όμως και κατά της ΝΔ για το γεγονός ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή οι βουλευτές της που εμπλέκονται στην υπόθεση Ντινάν (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Κ. Χατζηδάκης). Όμως, άφησε υπονοούμενα και για τον Νότη Μηταράκη ο οποίος δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι δεν έχει δει ποτέ του τον κ. Μαρτίνη. «Λυπάμαι γιατί τον κ. Μηταράκη -ενώ ανήκει στην επιτροπή- δεν μου δόθηκε η ευκαιρία ακόμη να τον γνωρίσω» τόνισε ο κ. Μαρτίνης.

‘Ο Σαμαράς μου ζήτησε τα λιγότερα χατίρια. Ο Καραμανλής και ο Τσίπρας κανένα’

Ο κ. Μαρτίνης έκανε νέες αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ήταν ο πρωθυπουργός που του ζήτησε «τα λιγότερα χατίρια από όλους τους πολιτικούς» αρχηγούς. Ο κ. Μαρτίνης επανέλαβε όμως ότι “ο Καραμανλής και ο Τσίπρας” δεν του ζήτησαν “κανένα χατίρι”.

“Όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί με είχαν ενοχλήσει, με είχαν παρακαλέσει” είπε ο κ. Μαρτίνης.

Αίτημα στην Οικονομική Αστυνομία για το CD με τις δωρεάν νοσηλείες

Όπως είχε αποκαλύψει από χθες το News247.gr ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητά από την Οικονομική Αστυνομία να διαβιβάσει στην Εξεταστική το CD με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύθηκαν δωρεάν ή με τεράστιες εκπτώσεις στο Ντινάν ως αναξιοπαθούντες. Στο CD περιλαμβάνονται εκατοντάδες πολιτικοί και άλλα μεγαλόσχημα πρόσωπα όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ο οποίος διώκεται ποινικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα