Μαξίμου: Κανένα ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα

Μαξίμου: Κανένα ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Τόσο το Μαξίμου όσο και το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα. "Πρώτη φορά το άκουσα" η απάντηση από τον κ. Τσακαλώτο.

Κανένα ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα διαμηνύει το Μαξίμου, με αφορμή την δήλωση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης στον Νews 24/7 στους 88,6 ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια και πως τις ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός.

Κυβερνητικές πηγές δήλωναν πάντως ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, με τον υπουργό Οικονομικών να αντιδρά και εκείνος με την σειρά του. “Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο” ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πετρόπουλος δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Είπε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Νέα δήλωση Πετρόπουλου

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί “Δώρο Πάσχα” στους συνταξιούχους» ανέφερε αργά το απόγευμα, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και διευκρίνισε: “Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνε”».

Βρούτσης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξαπατά και να προκαλεί τους συνταξιούχους”

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε από την πλευρά του την ακόλουθη δήλωση: 

“Μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού.

Για ακόμη μια φορά δεν διστάζει να εμπορευτεί την ελπίδα και την αγωνία εκατομμυρίων συνταξιούχων, οι οποίοι βρίσκονται ξανά θεατές στο θέατρο κοροϊδίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ”.

Από τη μια ο υφυπουργός εργασίας υπόσχεται και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει…

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι η 13 και 14 σύνταξη, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί προεκλογικά και που σήμερα – λίγο πριν τις εκλογές- πάλι υπόσχεται” και κατέληξε λέγοντας: ” υφυπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν, αλλά, ο υπουργός Οικονομικών τον αδειάζει. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με την αγωνία και την ελπίδα εκατομμυρίων συνταξιούχων”.

Μαυρωτάς: Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε

Ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, με αφορμή το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους:

«Όταν ένας Υπουργός λέει ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα και ταυτόχρονα ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών δεν ξέρει τίποτε, μόνο μια συμβουλή μπορώ να δώσω: Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα