Μαυρωτάς: Να απεμπλέξουμε τα εθνικά θέματα από την κομματική ατζέντα

Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε αλεξίπτωτο του Τσίπρα", δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Έκανα ένα αίτημα στον πρόεδρο της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων για να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση έτσι ώστε να δούμε αν το νομοθετικό πλαίσιο που έχουμε είναι επαρκές ή όχι. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό αυτό το αίτημα. Το πολύ σημαντικό είναι το πώς θα εφαρμόζεις τους νόμους που υπάρχουν, προς την ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο τρόπο για όλους” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και υποστήριξε ότι “πρέπει να απεμπλέξουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα από την κομματική ατζέντα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε στείλει μια επιστολή ο κ. Θεοδωράκης στον κ. Βούτση υπενθυμίζοντας του την πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει για το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Πήρε την ευκαιρία ο Τσίπρας για να ξεκινήσει τη συζήτηση με βάση αυτήν την πρόταση νόμου θεσμικά. Νομίζω δεν μπορούσε ο κ. Θεοδωράκης να αρνηθεί την πρόσκληση ενώ έχει κάνει ο ίδιος το αίτημα να συζητηθεί αυτό το πράγμα”.

Σημείωσε ότι “ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να γίνει το αλεξίπτωτο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση όταν έχει προβλήματα με τον κ. Καμμένο”.

Όσον αφορά στη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, επεσήμανε πως “θεωρούμε ότι σ' αυτά τα θέματα θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε μια ενιαία φωνή. Δεν μπορεί από τη μία ο κ. Καμμένος να μιλάει για ομήρους και από την άλλη ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τσίπρας να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Κατέληξε πως αν πάρει τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας τον κ. Ερντογάν η απάντηση θα είναι “ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αφήστε την να κάνει τη δουλειά τους” και έτσι, “χρειάζεται διεθνοποίηση του ζητήματος και να δείξεις μια γενικότερη αποφασιστικότητα γιατί η Τουρκία αυτό κάνει, μαζεύει πράγματα για να τα βάλει σε ένα τραπέζι να παζαρέψει”.

SHARE:

24Media Network