Με εντολή Τσίπρα ζητήθηκε η παραίτηση της Αικ. Σαββαΐδου

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα από την  Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), την Τετάρτη  17 Ιουνίου 2015. Στην συνέντευξη τοποθετήθηκε και η ΓΓ δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου για τις πρώτες κινήσεις που προγραμματίζει να κάνει το υπ. Οικονομιών για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών.
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Συνέντευξη Τύπου με θέμα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα από την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015. Στην συνέντευξη τοποθετήθηκε και η ΓΓ δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου για τις πρώτες κινήσεις που προγραμματίζει να κάνει το υπ. Οικονομιών για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Στην έξοδο η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου, στην οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο Ευ. Τσακαλώτος ζήτησε να διευκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί

Ο Ευ. Τσακαλώτος ζήτησε την παραίτηση της Αικ. Σαββαΐδου μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε. Είχε προηγηθεί επικοινωνία του υπουργού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μία ημέρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου καλείται να δώσει εξηγήσεις αυτή τη φορά για επανεξέταση προστίμου 78 εκ. Ευρώ σε εταιρία.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου καλείται από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό πρόστιμο ύψους 78 εκατ. ευρώ είχε επιβληθεί σε εταιρία, όμως η Κατερίνα Σαββαΐδου φέρεται να παρήγγειλε την επανεξέτασή του, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω της ιστοσελίδας FmVoice και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου, ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network