Με φόντο το Σκοπιανό συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Με φόντο το Σκοπιανό συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ
Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Εν όψει της σύγκλησης του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ την Πέμπτη, συνεδρίασε σήμερα το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ το Σκοπιανό κυριαρχεί στην ατζέντα μετά την τοποθέτηση Καμμένου

Με φόντο το Σκοπιανό συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενόψει και της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση δεν είχε ανακοινωθεί και στο λακωνικό δελτίο τύπου μετά την πραγματοποίηση της αναφέρεται απλώς ότι “ασχολήθηκε με όλα τα θέματα της επικαιρότητας.”

Στην ατζέντα των ΑΝΕΛ ωστόσο κυριαρχεί η διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, μετά τις δύο δημόσιες τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του και στην επακόλουθη σύσκεψη με Τσίπρα- Κοτζιά στο Μαξίμου. 

Το γενικότερο κλίμα στους ΑΝΕΛ είναι υπέρ της γραμμής Καμμένου, δηλαδή όχι στη χρήση του όρου Μακεδονία με την επιφύλαξη ωστόσο για τη στάση του κόμματος σε περίπτωση που διαμορφωθεί μία ευρύτερη πλειοψηφία σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ανάμεσα στα στελέχη της Βόρειας Ελλάδας (που μένει να φανεί κατά πόσον θα παραστούν στο Εθνικό Συμβούλιο λόγω της διεξαγωγής του απόγευμα Πέμπτης) υπάρχουν πάντως και πιο σκληρές φωνές. Σε κάθε περίπτωση, στο κόμμα εκτιμούν ότι ακόμη και να καταψηφίσει ο κυβερνητικός εταίρος μία πρόταση λύσης για το ζήτημα του ονόματος δεν υπάρχει θέμα, καθώς απώλεια της δεδηλωμένης επέρχεται με πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι η σκληρή στάση των ΑΝΕΛ μπορεί να βοηθήσει διαπραγματευτικά τη χώρα σε μία συγκυρία κατά την οποία η παρουσία Ζάεφ ανοίγει ένα παραθυράκι διαλόγου σε καλύτερο κλίμα μετά από πολλά χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα