Με Ντίλμα Ρούσεφ και Ραφαέλ Κορέα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Με Ντίλμα Ρούσεφ και Ραφαέλ Κορέα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά και με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Ποιο το αντικείμενο συζήτησης

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια. Προκειμένου να προωθηθεί  η συνεργασία τους τομείς αυτούς, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network