Με ταχύτατα βήματα προχωράει η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με ταχύτατα βήματα προχωράει η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Οι πρώτες πληροφορίες για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ενοποιούνται τα όργανα ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικής Συμμαχίας. Εγγραφή μελών και σε συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Συζητήθηκε το θέμα Σκουρλέτη, "επίθεση του συστήματος και της ΝΔ" βλέπει η Κουμουνδούρου. Η παρέμβαση Τσακαλώτου.

Με ταχύτατα βήματα προχωράει η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σε πεντάωρη συνεδρίασή της.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί αρχές του 2020 και όλο το 2019 θα είναι αφιερωμένο στην ανασυγκρότηση και την εγγραφή νέων μελών,αλλά και τη διαμόρφωση προγράμματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστοιχο όργανο της Προοδευτικής Συμμαχίας θα “ενοποιηθούν”, όπως και οι δυο Πολιτικές Γραμματείες, οδηγώντας το κόμμα στο Συνέδριό του.

Νέα μέλη θα μπορεί να γράφονται ακόμα και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων που θα κάνουν ανά την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας και κορυφαία στελέχη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει αύριο την Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στη συνεδρίαση της ΠΓ τέθηκε το θέμα των επιθέσεων στον Πάνο Σκουρλέτη και σε άλλα στελέχη, με την τελική εκτίμηση προς τα έξω να είναι ότι πρόκειται περί επίθεσης του συστήματος και της ΝΔ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να ζήτησε τη συγκρότηση Επιτροπών Θέσεων και Ανασυγκρότησης, αποφασίστηκε όμως πρώτα να ενημερωθούν τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα