Με τη συγκρότηση των κοινών οργάνων ξεκινά η δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) που θα έχει την ευθύνη διεξαγωγής του Συνεδρίου. Εντός του μήνα έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα από τον Αλέξη Χαρίτση, ενώ ξεκινάει η εγγραφή νέων μελών. Συγκροτείται και η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη

Μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ομιλία-σταθμό του Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ της Νεολαίας, το βράδυ της Κυριακής, ξεκινά άμεσα η προσπάθεια υλοποίησης του μετασχηματισμού του κόμματος.

Εντός της εβδομάδας συγκροτείται η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι νεοκλεγέντες βουλευτές του κόμματος που δεν μέλη της ΚΠΕ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (της αντίστοιχης ΚΠΕ) της Προοδευτικής Συμμαχίας και προσωπικότητες, που δεν έχουν έως τώρα συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκεντρώνει η συγκρότηση της Πολιτικής Γραμματείας και του Οργανωτικού Γραφείου της ΚΟΕΑ, καθώς θα είναι τα όργανα εκείνα που θα έχουν την ευθύνη της καθημερινής πολιτικής και οργανωτικής λειτουργίας του κόμματος προς το Συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Οργανωτικό Γραφείο θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη, όπως πχ ο Νίκος Μπίστης!

Άμεσα ξεκινά η εγγραφή νέων μελών, ενώ εντός του μήνα θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος -την ευθύνη της οποίας έχει ο Αλέξης Χαρίτσης- για ηλεκτρονικές εγγραφές, αν και για τα νέα μέλη που θα εγγραφούν ηλεκτρονικά απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία παραλαβής των ταυτοτήτων-μέλους.

Η εγγραφή νέων μελών θα συνδυαστεί με εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών και όχι μόνο σε όλη τη χώρα, με τον Αλέξη Τσίπρα-και στο βαθμό που του το επιτρέπει το πρόγραμμά του- να παραβρίσκεται σε λαϊκές συνελεύσεις σε μεγάλες πόλεις, δίνοντας ο ίδιος τον τόνο της εξόρμησης.

Στο άμεσο μέλλον θα στελεχωθεί η Επιτροπή Προγράμματος υπό την προεδρία του Γιώργου Σταθάκη και στην οποία θα συμμετάσχουν και πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, αλλά και τεχνοκράτες, προκειμένου να συγκροτηθεί εντός τετραμήνου το νέο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άγνωστο είναι ακόμα, πάντως, τι σημαίνει η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου, στο οποίο “θα συζητηθούν και θα αναλυθούν τα συμπεράσματα της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη”. Πότε πχ θα γίνει αυτό, τι ακριβώς θα διαπραγματευτεί και ποιοι θα συμμετάσχουν-όλα αυτά είναι υπό επεξεργασία. Το βέβαιον είναι ότι για το διεθνές αυτό συνέδριο παραπέμπεται ουσιαστικά το θέμα της αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στη συζήτηση για το νέο πρόγραμμα υπό τον Γιώργο Σταθάκη, σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφευχθεί η εσωστρέφεια.

Μετά και την επιτυχία του Φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -το ότι ήταν το πολυπληθέστερο και με τη μεγαλύτερη συμμετοχή νεολαίας δεν πρέπει φυσικά να κρύψει τις (πολλές) αδυναμίες του- πιστώνεται βεβαίως και στην ηγεσία της οργάνωσης, υπό τον Γραμματέα Σωτήρη Αλεξίου. Κυρίως, όμως, ανεβάζει τον πήχυ για το Συνέδριο της Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του έτους.

Τέλος, αποτελεί αξίωμα στην πολιτική καμία οργανωτική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως τύχη, εάν δεν στηρίζεται σε στέρεες πολιτικές βάσεις και σε πρόγραμμα που εμπνέει, που δίνει διεξόδους στους πολίτες και προοπτικές για τη χώρα. Και αυτό αποτελεί προφανώς το πραγματικά μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας κήρυξε την έναρξη της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον λαό

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Αντικείμενο συζήτησης στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι αποκαλύψεις του Νews 24/7

SHARE:

24Media Network