Με τη συμμετοχή Παυλόπουλου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στυλιανίδη

Με τη συμμετοχή Παυλόπουλου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στυλιανίδη

Μια εθνική στρατηγική για τη Θράκη απαιτεί κατά τον συγγραφέα και πρώην βουλευτής της ΝΔ την «οριζόντια συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου (7μμ) στην μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο συγγραφέας αν και αναφέρεται στην Θράκη εντούτοις τα πολιτικά ζητήματα που ανοίγει έχουν ευρύτερη πολιτική σημασία καθώς, κατά τον κ. Στυλιανίδη «μετά την κρίση που ξέσπασε το 2010 και τη μετεξέλιξη της τουρκικής παρεμβατικότητας στην κατεύθυνση της “πολιτικης συνδιοίκησης” στην περιοχή, διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο που καθιστά πιο αναγκαία την οριζόντια συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Μάλιστα στο πάνελ των ομιλητών που θα παρουσιάσουν το βιβλίο του πρώην βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Στυλιανίδης είχε πρωταγωνιστήσει για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της βουλής για τη Θράκη όταν με επιστολή του τον Ιούνιο του 2014 είχε απευθυνθεί στον τότε πρόεδρο της βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά όπως ο ίδιος επισημαίνει η πρόταση δεν προχώρησε με ευθύνη των ηγεσιών των κομμάτων αφήνοντας αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον οποίο είχε ζητήσει την άνοιξη του ίδιου έτους την προσωπική του παρέμβαση για «αστοχίες της κεντρικής διοίκησης» στη Θράκη.

Μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Στυλιανίδης συγκέντρωσε υπογραφές 57 βουλευτών της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και επανέφερε το αίτημα για διακομματική τον Ιούνιο του 2015 με επιστολή προς την τότε πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εκτός του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άγγελος Συρίγος επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα