Με το βλέμμα στο …Ποτάμι η αποχώρηση της ΝΔ από το ΕΣΕΠ

default image

Οι αιτιάσεις της ΝΔ για το "όχι" Κοτζιά στην διεύρυνση της ατζέντας και το μήνυμα στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, πέραν των αιτιάσεων που έθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για την άρνηση του Νίκου Κοτζιά να δεχτεί διεύρυνση της ατζέντας της συνεδρίασης με τις εξελίξεις σε κρίσιμα εθνικά θέματα, έχει και μία καθαρά εσωτερική πολιτική διάσταση.

Η ΝΔ με την αποχώρησή της έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ ως συνομιλητή του κεντρώου χώρου καθώς η συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου αφορούσε την πρόταση του Ποταμιού για τη σύσταση Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Στη ΝΔ άλλωστε είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη από την εποχή που ακόμα το Ποτάμι βρισκόταν στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφραζε διακριτή θέση από τη Φώφη Γεννηματά στο σκοπιανό, ενώ είχε συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την πρόταση για σύσταση Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

Η ΝΔ επισήμως επιχειρηματολογεί για την αποχώρησή της αποσυνδέοντας το θέμα του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και εστιάζει αποκλειστικά στην έλλειψη ενημέρωσης από τον Νίκο Κοτζιά για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις αμερικανορωσικές σχέσεις στον απόηχο της απελάσεων Ρώσων και Ελλήνων διπλωματών από Αθήνα και Μόσχα.

Μάλιστα από το Μοσχάτο τονίζουν ότι η ΝΔ είναι σύμφωνη με τη δημιουργία Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και ήδη αυτή η θέση είναι ενσωματωμένη από το συνέδριου του 2016 στο πρόγραμμα της ΝΔ ενώ είναι έτοιμο και σχετικό σχέδιο νόμου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα