Μεϊμαράκης: Ανέλαβα μεταβατικός πρόεδρος για να χρεωθώ την εκλογική ήττα

New Democracy Parliamentary Group at the Parliament, in Athens, on ct. 3, 2015 /    ,  3 , 2015
New Democracy Parliamentary Group at the Parliament, in Athens, on ct. 3, 2015 / , 3 , 2015 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Σαλμάς, Καράογλου, Γκιουλέκας και Χατζηδάκης έθεσαν θέμα για την ακολουθούμενη διαδικασία. Σε χαμηλούς τόνους η συζήτηση για τα εσωκομματικά της ΝΔ στην ΚΟ

Παρά τη χτεσινή καταιγιστική και επεισοδιακή μέρα, σε ήρεμα νερά κύλησε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στην οποία ωστόσο δεν παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πάντως παρά την αρχική παραίνεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι “σήμερα συζητάμε μόνο το πολυνομοσχέδιο και όχι τα εσωκομματικά” από τους λίγους βουλευτές που πήραν το λόγο ορισμένοι από αυτούς άσκησαν κριτική στην ακολουθούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος.

Οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Θόδωρος Καράογλου ζήτησαν να παγώσει η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και να προηγηθεί έκτακτο συνέδριο προκειμένου να συζητηθούν τα πολιτικά αίτια της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η γαλάζια παράταξη.

Απαντώντας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να είπε ότι το άνοιγμα της διαδικασίας δεν ήταν επιλογή του αλλά μέρος της απόφασης της πολιτικής επιτροπής που αποφάσισε τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο ίδιος ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος προκειμένου μετά την παραίτηση Σαμαρά να το οδηγήσει στις επόμενες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι αυτές θα τις έχανε η ΝΔ.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αυτό δεν είναι θέμα της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά απόφασης της πολιτικής επιτροπής του κόμματος χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με το να θα συγκληθεί η πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έθεσε ζήτημα να υπάρξει μια παράλληλη διαδικασία όπου να γίνουν δύο συνεδριάσεις, μια της κοινοβουλευτικής ομάδας και μια της πολιτικής επιτροπής όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκιουλέκας απευθύνθηκε στους υποψηφίους προέδρους, στον απόηχο όσων έγιναν χτες στην ΚΕΦΕ, υπογραμμίζοντας ότι “θα μας βρείτε όλους τους βουλευτές απέναντί σας αν ξεφύγετε από τα όρια” και εστίασε στην ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος αναφέρθηκαν στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε “σκληρή αλλά λελογισμένη αντιπολίτευση” και “ισορροπία” στην ψήφιση και την καταψήφιση των κυβερνητικών μέτρων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της συνολικής καταψήφισης του νομοσχεδίου με το επιχείρημα ότι “δεν έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα”, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι η ΝΔ θα πρέπει να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση, ψηφίζοντας μόνο διαρθρωτικά μέτρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως εκφραστή του παλιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Ανακωχή μετά την κρίση

SHARE:

24Media Network