ΜέΡΑ25: "Ένας Κορκονέας αποφυλακίστηκε. Μετράμε αντίστροφα για τον επόμενο;"

Εκτός φυλακής οδηγήθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Εκτός φυλακής οδηγήθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δικαστηρίου να αποφυλακίσει τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. "Έντεκα χρόνια για τη ζωή ενός παιδιού 15 χρόνων δοκιμάζουν την ανοχή και του πιο πιστού στην καλή λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά της δικαιοσύνης μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακίσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου μόλις μία μέρα μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό.

«Με όποιο ζύγι και να το μετρήσει κανείς, έντεκα χρόνια για τη ζωή ενός παιδιού 15 χρόνων δοκιμάζουν την ανοχή και του πιο πιστού στην καλή λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον όταν ο δράστης κρίθηκε ένοχος και στον δεύτερο βαθμό μόλις μία μέρα πριν από την αποφυλάκισή του.

Ξεδιαλύνοντας κανείς τον μίτο μιας παραφιλολογίας για "ποινικούς κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ", ο ακριβοδίκαιος παρατηρητής θα αποφανθεί ότι το σημείο κλειδί δεν ήταν οι τυχόν ευεργετικές διατάξεις προς ισοβίτες, αλλά η απόφανση (απολύτως στην κρίση των δικαστικών αρχών) για "πρότερο έντιμο βίο" του Επαμεινώνδα Κορκονέα» σημειώνει το ΜέΡΑ25. Και προσθέτει: «Κι εδώ υπάρχει ένα ζήτημα προς συζήτηση».

«Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν είναι ένας τυχαίος πολίτης. Ήταν ένα όργανο επιφορτισμένο να διαφυλάττει την τάξη, που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ακατάλληλος για αυτήν τη θέση, ανοίγοντας τότε μια τεράστια συζήτηση τόσο για το σύστημα αξιολόγησης που του άνοιξε τον δρόμο προς την οδό Μεσολογγίου το δραματικό εκείνο βράδυ, όσο και για την κουλτούρα μηδενικής ανοχής και ασύμμετρης βίας με την οποία εμποτίζονταν οι υπηρετούντες στην περιοχή των Εξαρχείων» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Όλα αυτά δεν είναι μια φιλολογική συζήτηση. Η απόφαση δεν πάρθηκε σε ιστορικό κενό, αλλά στην απαρχή μιας κυβέρνησης η οποία έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους την πίστη της στο δόγμα της μηδενικής ανοχής και σκληρής αστυνόμευσης, ειδικά εστιασμένης στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ένας Κορκονέας αποφυλακίστηκε. Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τον επόμενο;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος, Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωμανός για Κορκονέα: Τα καμμένα αμάξια χρήζουν αυστηρότερης ποινής από μια κρατική δολοφονία

Γυμνασιάρχης Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: Μην ξεχάσεις ποτέ τον φονιά του αδελφού μου

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Ο Κορκονέας, η καθαρίστρια και ο Καλαμπόκας

SHARE:

24Media Network