Για τις 15 Μαΐου μετατίθεται η καταβολή της δεύτερης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Για τις 15 Μαΐου μετατίθεται η καταβολή της δεύτερης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες
O υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος eurokinissi

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσος κατέθεσε σχετική τροπολογία υπογραμμίζοντας ότι έχει μεσολαβήσει σύντομο χρονικό διάστημα από την καταβολή της πρώτης δόσης στα μέσα Σεπτέμβρη του 2018.

Για τις 15 Μάη μετατίθεται η προθεσμία για την καταβολή της ετήσιας δόσης για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος επισήμανε ότι η αρχική προθεσμία όριζε καταβολή της δόσης εντός του Γενάρη, κρίθηκε όμως ότι έχει μεσολαβήσει σύντομο χρονικό διάστημα από την καταβολή της πρώτης δόσης στα μέσα Σεπτέμβρη του 2018 όταν κι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός.

Παράλληλα, ο Λ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται τα κανάλια να είναι βιώσιμα και να κάνουν προσλήψεις, καθώς κι επενδύσεις στο περιεχόμενό τους.

Λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του πορτοφολιού των καναλαρχών

Απαντώντας στην κριτική που έκαναν στην τροπολογία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ο Λ. Κρέτσος σχολίασε ότι η τροπολογία αποτελεί «μία διευκόλυνση για όσους θέλουν να κάνουν χρήση, ένα cash flow». Ο Λ. Κρέτσος επισήμανε στα κόμματα που αντέδρασαν στην τροπολογία «στο σπίτι του κρεμασμένου, ας μη μιλάμε για σχοινί», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε την ρύθμιση και τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο. «Όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του πορτοφολιού των καναλαρχών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα