Μιχελογιαννάκης: Αυτά τα μέτρα είναι εγκλήματα

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για περιστολή δημοσίων Δαπανών (για μισθό Κ. Παπούλια, πρωθυπουργού, υπουργών, κτλ) την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για περιστολή δημοσίων Δαπανών (για μισθό Κ. Παπούλια, πρωθυπουργού, υπουργών, κτλ) την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Aυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιές» άναψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με παρέμβαση του στο « Πρωινό ΑΝΤ1», τονίζοντας με έμφαση ότι πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση είναι εγκλήματα και προεξοφλώντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης σχολίασε ένα προς ένα τα προτεινόμενα μέτρα και παρά το γεγονός ότι βρήκε κάποιες θετικές εξελίξεις στη «διάσωση» κάποιων κόκκινων γραμμών, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως είναι τα τρόφιμα και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και οι έμμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που ουσιαστικά αφαιρούν δύο μισθούς το χρόνο από κάθε εργαζόμενο.

Ο κ. Μιχελογιάννακης έκανε και μια παρατήρηση που έχει ουσιαστική σημασία για τη συνέχεια. Υπενθύμισε ότι στηρίζει την κα. Κωνσταντοπούλου και είναι σίγουρος ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα σε ένα νόμο σε ένα άρθρο, ακολουθώντας τακτικές προηγουμένων κυβερνήσεων τις οποίες το κόμμα του καταδίκαζε ως αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Μιχελογιαννάκης μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 όπου και τόνισε πως "μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα και θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση".

"Μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα" χαρακτήρισε την πρόταση ο κ. Μιχελογιαννάκης,  αναφέροντας ότι "Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα μέτρα, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα μέτρα. Άρχισαν τα όργανα: Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network