Μικρασιατική Καταστροφή: Το ΝΑΤΟ διέγραψε το tweet με τα “συγχαρητήρια” στην Τουρκία

Μικρασιατική Καταστροφή: Το ΝΑΤΟ διέγραψε το tweet με τα “συγχαρητήρια” στην Τουρκία
AP Photo/Olivier Matthys

"Κατέβηκε" από το twitter η ανάρτηση του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η Αθήνα είχε απαντήσει με αυστηρό διάβημα προς τον Γενς Στόλντενμπεργκ.

Μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία, με αφορμή τους εορτασμούς για την εθνική της εορτή της 30ής Αυγούστου και το διάβημα που απέστειλε, το Στρατηγείο της Συμμαχίας διέγραψε την εν λόγω ανάρτηση από το Twitter.

Ο σύνδεσμος πλέον δεν εμφανίζεται στην πλατφόρμα, ενώ εμφανίζεται το μήνυμα: “Αυτό το tweet έχει διαγραφεί”.


Υπενθυμίζεται ότι το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη συνεχάρη την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

“Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Ενωνόμαστε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”, ήταν η επίμαχη ανάρτηση στο Twitter.

Εν προκειμένω βέβαια, το Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενώ και οι δύο χώρες είναι μέλη της Συμμαχίας. Η ανάρτηση στο Twitter, συνοδεύτηκε μάλιστα με πολλαπλά σχόλια διαμαρτυρίας από accounts Ελλήνων χρηστών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα