Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατέθεσε ο Κοτζιάς

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατέθεσε ο Κοτζιάς
Ο Νίκος Κοτζιάς Eurokinissi

Κατά παντός υπευθύνου για τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρο και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βίζας, στρέφεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με μηνητήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου για όσα του έχουν καταλογιστεί περί σχέσεων με τον Τζορτζ Σόρος και για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ξεκινά η ελληνική Δικαιοσύνη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού Νίκου Κοτζιά.

Η μήνυση αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων και αρχικά κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της ζήτησε να συσχετιστεί με εκείνη που έχει καταθέσει η ΝΔ αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού για τα 12 ναυτικά μίλια. Πλέον αρμόδια για την έρευνα είναι η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς, η οποία θα εξετάσει όλες τις καταγγελίες. Στη δικογραφία αναμένεται να συσχετιστούν και έξι δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου και τέσσερα εβδομαδιαίας εφημερίδας, στα οποία γίνονται αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και στο διεθνή διαγωνισμό για τις υπηρεσίες έκδοσης βιζών, στο πλαίσιο της εκστρατείας απειλών για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λογος για απειλές και εκβιασμούς στο πρόσωπό του έτσι ώστε «να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια» και «να τον αναγκάσουν να σωπάσει». Αναφορικά με τα 50 εκατομμύρια που του αποδίδουν ότι έλαβε από το Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζει ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί του, αντιθέτως τον πολέμησε κατά τη διετία 2016 – 2017, όταν γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό. Αντίστοιχα, ως προς τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, από τα οποία τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως ο πρώην υπουργός έλαβε ποσό μεταξύ 28 και 35 εκατ. ευρώ, ο Νικ. Κοτζιάς αφού εξηγεί ότι τα ποσά είναι πολύ υψηλότερα από τα κονδύλια που διατίθενται, επισημαίνει ότι αρμόδια για τον καταμερισμό είναι αρμόδια τριμελής υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία λαμβάνει όλες τις αποφάσεις.

Ο Νίκος Κοτζιάς τονίζει πως επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, «αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν 40 εκατ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη επεστράφησαν τα 14 εκατ. ευρώ». Τέλος, ξεχωριστή αναφορά κάνει και στην υπόθεση ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βιζών) σε ιδιωτική εταιρεία, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν μόνο συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε δημοσιεύματα και όχι κάποια καταγγελία στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ξεκινήσει κάποια έρευνα.

ΝΔ: Δεν έχει ξαναγίνει πρώην ΥΠΕΞ να μηνύει τον ΥΠΕΘΑ και ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί

“Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα