Μηταράκης: Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί πάρα πολύ καλά τα καθήκοντα του

Μηταράκης: Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί πάρα πολύ καλά τα καθήκοντα του
Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης Eurokinissi

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ μιλά με θερμά λόγια για τον Π.Παυλόπουλο, επισημαίνει ωστόσο ότι η ονοματολογία είναι πρόωρη. Υπερασπίζεται την πρόταση για ασφαλιστικό τριών πυλώνων, λέγοντας ότι εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, τη Β.Αμερική και την Αυστραλία. Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό.

Με θερμά λόγια μιλά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την επόμενη προεδρική εκλογή.

“Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί πάρα πολύ καλά τα καθήκοντα του” τονίζει ο κ.Μηταράκης, αναφέροντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άριστη σχέση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Χαρακτηρίζει όμως πρόωρη και επιζήμια την ονοματολογία, προσθέτοντας με νόημα ότι η στάση της ΝΔ που θα ειναι όπως εκτιμά κυβέρνηση το 2020, θα εξαρτηθεί από το συμφέρον της χώρας.

Ως προς το προσφυγικό, ο βουλευτής Χίου κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε αφύλακτα τα σύνορα και ότι στοιβάζει ανθρώπους σε συνθήκες απαράδεκτες, δηλώνοντας ότι δεσμεύεται για επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά, μεταξύ άλλων.

Ο κ.Μηταράκης υπερασπίζεται το ασφαλιστικό τριών πυλώνων, λέγοντας ότι εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Εκτιμά δε ότι θα δημιουργηθούν με την πρόταση της ΝΔ 50 δισ αποθεματικό.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ.Μηταράκη στο News 24/7 έχει ως εξής:

Εκλέγεστε στη Χίο, μία περιφέρεια που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού. Ποιες κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι βασικές αρχές διαχείρισης του; Είναι ένα ζήτημα πρωτίστως φύλαξης συνόρων ή ένα ανθρωπιστικό ζήτημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι φλερτάρει σε αυτό το θέμα με την ακροδεξιά…

Η ΝΔ έχει διαχρονικά τηρήσει σταθερή και συνεπή στάση στο μεταναστευτικό. Πρώτιστη υποχρέωσή μας είναι η φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας, τα οποία μην ξεχνάμε είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποχρέωσή μας επίσης είναι η τήρηση των διεθνών συνθηκών περί χορήγησης διεθνούς προστασίας, σε όσους όμως τη δικαιούνται. Και φυσικά είμαστε ένα δυτικό κράτος που διέπεται από τις αρχές του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητά, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Έχει αφήσει τα σύνορά μας αφύλακτα. Στοιβάζει ανθρώπους σε συνθήκες απαράδεκτες, έφερε τις τοπικές κοινωνίες στα όρια των αντοχών τους. Μην ξεχνάτε το τελευταίο διχαστικό και εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης προς τους νησιώτες: Μειωμένο ΦΠΑ ή υπεράριθμους μετανάστες στα νησιά.

Με αυτά πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί για: αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, επιτάχυνση διαδικασιών χορήγησης ασύλου σε όσους το δικαιούνται και επαναπροώθηση όσων οι αιτήσεις απορρίπτονται, διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά μας νησιά.

Είστε αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε ασφαλιστικό τριών πυλώνων, το ασφαλιστικό Πινοσέτ, όπως ομολόγησαν και συνάδελφοι σας. Γιατί υποστηρίζετε τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που στις ΗΠΑ για παράδειγμα γίνεται η ακριβώς αντίθετη συζήτηση λόγω αποτυχίας του εκεί συστήματος;

Το ασφαλιστικό των τριών πυλώνων εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Στη ΝΔ, μετά από πολλή δουλειά και έρευνα, διατυπώσαμε μια πρόταση για το ασφαλιστικό που ισορροπεί, περιέχοντας και διανεμητικά και κεφαλαιοποιητικά στοιχεία. Στόχος είναι να δώσουμε μεν ασφάλεια στους σημερινούς συνταξιούχους, να εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο σύνταξης στους πιο αδύναμους, αλλά να δώσουμε και προοπτική και επιλογές στους νέους.

Με την πρότασή μας, αποσυνδέουμε τις μελλοντικές συντάξεις από το βασικότερο πρόβλημα, το δημογραφικό, δίνουμε προοπτική στους νέους που σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη και για πρώτη φορά δίνουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών στο νέο σύστημα επικουρικής: ως προς το φορέα ασφάλισης, την επενδυτική στρατηγική, το χρόνο λήψης και το μείγμα εφάπαξ και μηνιαίων παροχών. Αυτό που δεν ακούγεται συχνά, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι ότι δημιουργούνται αποθεματικά που θα επανεπενδυθούν στην ελληνική οικονομία, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ξεπερνούν τα 50 δισ στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος.

Στην κύρια σύνταξη, ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δεσμευθεί για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό θα δώσει άμεση «ανάσα» στο μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, θα τονώσει την απασχόληση, αλλά θα αποτελέσει και πραγματικό εισόδημα που θα το δούνε οι ασφαλισμένοι στην τσέπη τους.

Τέλος, φροντίζουμε ώστε το σύστημα να λειτουργεί υπό την αυστηρή εποπτεία των αρμόδιων οργάνων, εντός του εθνικού και ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου.

Είναι γνωστό ότι διατηρούσατε στενές σχέσεις με το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο από την εποχή που εκλεγόσασταν και οι δύο στην Α΄ Αθηνών. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να τον προτείνει ξανά η ΝΔ ή να αναζητήσει υποψήφιο Πρόεδρο από την κεντροαριστερά για να διασφαλίσει, εφόσον απαιτηθούν, ψήφους του ΚΙΝΑΛ;

Όντως διατηρούσα και διατηρώ εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Θυμάμαι τις πρώτες μέρες μου στον αγώνα για την Α’ Αθηνών, όταν ήταν πάντα πρόθυμος να με συνδράμει με συμβουλές και ιδέες, παρότι ήμασταν υποψήφιοι στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί πάρα πολύ καλά τα καθήκοντά του. Είναι άνθρωπος που προέρχεται από την παράταξή μας και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του.

Όμως η προσπάθεια του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόωρα ξεκίνησε την ονοματολογία από τώρα για το 2020, έχει στόχο όχι να κάνει ουσιαστική συζήτηση, αλλά έγινε για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και να την εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά, προφανώς διαπνεόμενος από άγχος και αγωνία για τις επερχόμενες εκλογές και μια προσπάθεια διαχείρισης της βέβαιης εκλογικής του ήττας.

Ως προς την εκλογή του επόμενου Προέδρου, όχι μόνο είναι εξαιρετικά πρόωρη κάθε συζήτηση, αλλά και επιζήμια. Η στάση της ΝΔ, που το 2020 θα είναι η κυβέρνηση, θα καθοριστεί όταν έρθει η ώρα, πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα