Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Κάποιοι ήρθαν για Brexit και προέκυψε “exit Κοτζιά”

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Κάποιοι ήρθαν για Brexit και προέκυψε “exit Κοτζιά”
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλεί με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την Ενέργεια, Miguel Arias Canete Eurokinissi

Την θέση του ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι "όμηρος" του Πάνου Καμμένου επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ είχε και συνάντηση με τον Επίτροπο Ενέργειας.

Τον όρο “Lame duck” που χρησιμοποιείται στην αμερικανική πολιτική σκηνή για τον Πρόεδρο που είναι υπό αποχώρηση επειδή έχει εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την κυβέρνηση Τσίπρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωκοινοβούλιο. “Οσο μένει η κυβέρνηση Τσίπρα, η χώρα ζημιώνεται”, είπε και επανέλαβε τη θέση του για άμεση διεξαγωγή εκλογών.

“Κάποιοι ήρθαν για Brexit αλλά προέκυψε exit Κοτζιά από την κυβέρνηση. Πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει ότι δε θέλει διγλωσσία στο Σκοπιανό και να αποπέμπει τον ΥΠΕΞ ενώ κρατάει τον ένα υπουργό που έχει τοποθετηθεί με κάθε τρόπο απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Τσίπρας είναι όμηρος του Καμμένου. Πρόκειται για έναν  ετερόκλιτο κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας που κάνει ο,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει λίγους μήνες ακόμη την καρέκλα εξουσίας”, δήλωσε.

Σε ερώτηση για το από ποιον εκβιάζεται η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε “να ρωτήσετε τον ίδιο τον Τσίπρα και τον Καμμένο τι τους κρατά σφικταγκαλιασμένους, πέραν της καρέκλας”, είπε ενώ σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για τον καβγά για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: “είναι σοβαρή κατηγορία, από εκεί και πέρα μπορώ να κάνω την υπόθεση ότι ο κύριος Κοτζιάς δεν απεπέμφθη για τη θέση του στο Μακεδονικό, γιατί ταυτίζεται με αυτή του κ. Τσίπρα. Αρα υπάρχει κάποιος άλλος λόγος. Είναι μια καλή ερώτηση για τον πρωθυπουργό. Το ζήτημα των κονδυλίων φυσικά και μας ενδιαφέρει. Θα το διερευνήσουμε και θα αξιολογήσουμε τις επιλογές μας”, είπε. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι “η πρόταση μομφής είναι το πιο δραστικό εργαλείο αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του Συντάγματος και των κανονισμών της Βουλής. Πολύ σωστά καταθέσαμε την πρόταση μομφής για απόλυτη διγλωσσία του Π. Καμμένου. Όπως γνωρίζετε καλά, με βάση το Σύνταγμα και κανονισμό Βουλής, το 6μηνο από την προηγούμενη λήγει στις 17 Δεκεμβρίου και από τις 18 έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το εργαλείο αυτό”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Ενέργειας Κανιέτε και, όπως είπε, συζήτησε για τη ΔΕΗ, εκφράζοντας “τους σοβαρούς προβληματισμούς για την πρόσφατη αναθεώρηση οικονομικών της και την ύποπτη εξαγορά σε εταιρία φίλου του κ. Ζάεφ από τα Σκόπια με τίμημα που δεν δικαιολογείται. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αφήσει πίσω της πολλές νάρκες που θα κληθούμε την επόμενη μέρα να αδρανοποιήσουμε, όπως η νάρκη της ΔΕΗ”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα