Μητσοτάκης: Εάν δεν μας ικανοποιεί η λύση στο Σκοπιανό, θα καταψηφίσουμε

Μητσοτάκης: Εάν δεν μας ικανοποιεί η λύση στο Σκοπιανό, θα καταψηφίσουμε
DIMITRIS PAPAMITSOS

Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη στάση της ΝΔ διαμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Πέλλα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε μυστική διπλωματία με αφορμή τη συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ

Σκληραίνει τη στάση του στο Σκοπιανό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε για πρώτη φορά τόσο καθαρά ότι εάν η λύση που θα προταθεί δεν ικανοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα την απορρίψει.

"Μακάρι να μπορεί το θέμα να λυθεί με όρους αξιοπρέπειας και με όρους οι οποίοι θα είναι ωφέλιμοι για το εθνικό συμφέρον. Αλλά, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να ξέρει η Κυβέρνηση  ότι δεν πρόκειται να προσβλέπει σε καμία περίπτωση στη δική μας στήριξη. Και να μην μας θεωρεί κανείς δεδομένους. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους, απλά επειδή είμαστε εθνικά υπεύθυνοι. Αν η λύση, η οποία προταθεί δεν μας ικανοποιεί, προφανώς και θα την απορρίψουμε και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την στηρίξουμε. Να το γνωρίζετε αυτό", είπε ο κ.Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Πέλλα.

ADVERTISING

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και πάλι στο Βουκουρέστι, επανέλαβε ωστόσο, όπως είχε πει και στη σύσκεψη των τομεαρχών την Τρίτη, πως: "Δεν είναι μόνο το όνομα, το όνομα είναι από τα τρία. Το δεύτερο είναι οι χρήσεις του ονόματος, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Να υπάρχει δηλαδή μια χρήση για όλους, όχι απλά κάτι το οποίο να αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά να αφορά όλες τις σχέσεις του Κράτους αυτού με όλα τα Κράτη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και το τρίτο βέβαια που μας αφορά όλους πάρα πολύ, είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων με χάρτες, αγάλματα, ονόματα και την προσπάθεια να καπηλευθούν την ιστορία μας και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας."

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι: "Επιδίδεται δυστυχώς σε μυστική διπλωματία. Δεν επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και δεν επιδιώκει να ενώσει τον ελληνικό λαό. Στην αντίστοιχη περίπτωση, το 2007 – 2008, υπήρχε τακτικότατη ενημέρωση όλων των πολιτικών Κομμάτων από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, από την Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό δεν γίνεται σήμερα. Ακούω ότι ο Κοτζιάς βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συζητάει με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, δεν ξέρουμε τι συζητάνε, δεν ξέρουμε για τι διαπραγματεύονται, δεν ξέρουμε τι έχουν δώσει, τι έχουν πάρει. Δεν γνωρίζουμε τίποτα."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτική κάλυψη Μητσοτάκη σε Ιερώνυμο για το Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network