Μητσοτάκης: Είναι λαϊκισμός τα φιλοδωρήματα στη νέα γενιά

Μητσοτάκης: Είναι λαϊκισμός τα φιλοδωρήματα στη νέα γενιά
11ο τακτικό εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Πως σχολίασε τις εξαγγελίες Αχτσιόγλου ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του 11ου συνεδρίου της ΝΔ

Η ομιλία του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη ήταν η αφορμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάρει το λόγο και να μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ για το Κυπριακό παράδειγμα σε ότι αφορά την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια και να σχολιάσει εμμέσως και τις εξαγγελίες Αχτσιόγλου για εφάπαξ επίδομα στους νέους.

Στην Κύπρο «είπαν την αλήθεια στους πολίτες. Δεν κρύφτηκαν πίσω από την τρόικα για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες ήταν ούτως ή άλλως απαραίτητες. Δομικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

Δεν ήταν μεταρρυθμίσεις του τύπου “δίνω 400 ευρώ στους νέους 18-24 χρονών για να περάσουν καλύτερα τα Χριστούγεννα”. Τα φιλοδωρήματα στη νέα γενιά δεν είναι μεταρρύθμιση. Αυτό είναι λαϊκισμός. Εμείς δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για την ανάγκη να πάμε από την οικονομία των επιδομάτων στην οικονομία των ευκαιριών».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επερχόμενες Κυπριακές εκλογές ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Νίκο Αναστασιάδη σημειώνοντας ότι «ο κυπριακός λαός θα ανταμείψει το θάρρος την αποτελεσματικότητα και το έργο που έχει παραχθεί αυτά τα 5 χρόνια» και κάνοντας λόγο για «γλυκόπικρη γεύση» της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας της Κύπρου καθώς όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κατάφεραν και ξεπέρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά μια οξύτατη κρίση» ενώ «εμείς στην Ελλάδα οχτώ χρόνια μετά δεν έχουμε καταφέρει να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο. Αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει το έργο της η Ελλάδα θα είχε βγει σήμερα από τα μνημόνια».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο «μείγμα πολιτικής» λέγοντας «η Κύπρος βγήκε από την κρίση χωρίς να αυξήσει ούτε έναν φόρο. Και χρησιμοποίησε τη φορολογία ως εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα όταν μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός. Δέσμευσή μας είναι ότι θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και θα πατήσουμε σε αναπτυξιακή δυναμική που θα μας επιτρέψει να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τις δηλώσεις Βούτση ότι η τρόικα έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι «δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρόεδρος της βουλής. Εγώ ξέρω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε γιατί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος ο κ. Κουβέλης και η ΧΑ δεν ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα