Μητσοτάκης: Εξαιρετικό το επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Διαβάζεται σε 1'
Μητσοτάκης: Εξαιρετικό το επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Σε συνάντησή του με τις ηγεσίες δύο αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας τόσο με το Ισραήλ όσο και με τις ΗΠΑ είναι άψογες.

Με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων AJC και AIPAC συναντήθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοισραηλινών σχέσεων, η οποία είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ κατά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Διάδρομο Ασίας-Μέσης Ανατολής, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα