Μητσοτάκης για επίθεση στο ΣτΕ: Πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης

Μητσοτάκης για επίθεση στο ΣτΕ: Πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης

"Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Για "πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης" κάνει λόγο σε δήλωσή του για την χθεσινή επίθεση στο ΣτΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, "Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων" και καλεί τον πρωθυπουργό να "υπερβεί τον εαυτό του", να συνειδητοποιήσει ότι "ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο" και να διασφαλίσει "το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών".

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη

"Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ' όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει. 

Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Επίθεση στο ΣτΕ: Όπου υποχωρούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, εισβάλλει η ωμή βία

SHARE: