ΣΤΕ

ΣτΕ: "Πράσινο φως" για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

ΣτΕ: "Πράσινο φως" για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

Θεμιτή έκρινε το ΣτΕ τη δυνατότητα που έδωσε η Διοίκηση στους διαγωνιζόμενους να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία των ανταγωνιστών τους, αναφορικά με την προμήθεια του πληροφοριακού συστήματος που θα εκδώσει τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Νίκη Κεραμέως

ΣτΕ: Ακυρώνεται η υπουργική απόφαση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Το ΣτΕ έκρινε πως πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση γονέων, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην απαλλαγή των μαθητών / μαθητριών από το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του ΣτΕ

Αλλαγές στο "τιμόνι" της Δικαιοσύνης καθώς μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επελέγη για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εμβολιασμός των άνω των 65 στη Θεσσαλονίκη

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των άνω των 60 ετών

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΣτΕ κρίθηκε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών, "αποτελεί συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των διαδίκων, επειδή βασίζεται σε επίκαιρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα".

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: "Ναι" σε αναδρομικά για κύριες συντάξεις - Δικαιούνται και οι μη προσφεύγοντες

Πρόκειται για περικοπές που έγιναν το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 έως 11.5.2016, όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου, οι οποίες θα πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ανάδειξη αντιδημάρχου, που ψηφίστηκε το 2019

Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ τη νομοθετική ρύθμιση του 2019 για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα για τον ορισμό αντιδημάρχων στις νησιωτικές δημοτικές κοινότητες μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

ΣτΕ: Ξεμπλοκάρει η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΣτΕ: Ξεμπλοκάρει η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ένα βήμα πιο κοντά η μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου - Η απόφαση του ΣτΕ. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις του δήμου Χαϊδαρίου και της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Συζητήθηκε το "Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών"

Συζητήθηκε ενώπιον του ΣτΕ η προσφυγή κατά του "Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών". Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των σωματείων.

Εμβόλιο κορονοϊού σε ηλικιωμένη

ΣτΕ - Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: Ρατσιστικό και παγκόσμια πρωτοτυπία το μέτρο λένε οι προσφεύγοντες

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μηνιαία καταβολή του προστίμου ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους ζητούν οι προσφεύγοντες.

To κτίριο του ΣτΕ

ΣτΕ: Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια 33χρονου που πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Την αποζημίωση της οικογένειας 33χρονου που πέθανε μετά από καθυστέρηση ασθενοφόρου αποφάσισε το ΣτΕ. Το Δημόσιο θα καταβάλει ακόμη μηνιαία διατροφή στα παιδιά και τη σύζυγό του.

Έργα στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού

Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για μείωση κατά 60% στις θέσεις στάθμευσης σε ακτίνα 500 μέτρων από τον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό.

Εμβόλιο σε ηλικιωμένο

ΣτΕ - Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: "Ωμός και ανήθικος εκβιασμός" λένε οι συνήγοροι των προσφευγόντων

Ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου συζητήθηκαν οι αιτήσεις για την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης αναφορικά με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους.

Τσίπρας: Η κοροϊδία Μητσοτάκη στους συνταξιούχους είναι η μεγαλύτερη της Μεταπολίτευσης

Τσίπρας: Η κοροϊδία Μητσοτάκη στους συνταξιούχους είναι η μεγαλύτερη της Μεταπολίτευσης

Συνάντηση με το Προεδρείο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Αφού υφάρπαξε 3 δισ. από τους συνταξιούχους, δίνει 135 εκατ. ευρώ, μόνο στο 27%".

Ακρόπολη

Μακρυγιάννη-Κουκάκι: Νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα ύψη

Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα ύψη και τους λοιπούς ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Προπύλαια

Γιατί προσφύγαμε στο ΣτΕ εναντίον της εγκατάστασης της Ελληνικής Αστυνομίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων εξηγούν τους λόγους για τους οποίους προσέφυγαν στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου που φέρνει την Ελληνική Αστυνομία στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργείο Εργασίας: "Η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα υπέρ των τριετιών"

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις τριετίες. "Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε παρέμβει από το 2019 στο ΣτΕ υπέρ της επίδικης εγκυκλίου", τονίζει.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου για τριετίες: Μία κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους

Με δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ κάνοντας λόγο για μια κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους.

Βαν της ΕΥΔΑΠ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μεταβίβαση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Συνταγματικώς επιβεβλημένος ο έλεγχος από το Ελληνικό Δημόσιο.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Στο ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς και οι δικηγόροι συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών

Σύμφωνα με το ΣτΕ οι δικηγόροι συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών υπάγονται στο ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς και κατά συνέπεια δεν πρέπει να καταβάλλουν εισφορές.

Σχολική τάξη (φωτό αρχείου)

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση τριών καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια της χώρας

Συνταγματική έκρινε την αφαίρεση των μαθημάτων "Ελεύθερο Σχέδιο", "Γραμμικό Σχέδιο" από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου και "Καλλιτεχνική Παιδεία" από την Α' Λυκείου το Συμβούλιο της Επικρατείας.