ΣΤΕ

Στον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά της μεταφοράς των αρχαίων

Διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης της «Βυζαντινής Πομπηίας». Με οριακή πλειοψηφία απορρίφθηκαν οι προσφυγές των 7 φορέων ενάντια στην απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Δεν "παγώνει" η απόσυρση της φρουράς του Φουρθιώτη: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του

Η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη για να ανακληθεί η μείωση των μέτρων ασφαλείας του

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Δύο έρευνες, δύο προσφυγές και στη μέση ο Μ. Φουρθιώτης

Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Μ. Φουρθιώτης, ο οποίος δίνει τη δική του “μάχη” στο ΣτΕ, προκειμένου να επιστρέψει η φρουρά που ανακλήθηκε πριν μερικές ημέρες.

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος

"Βόμβα" Μενουδάκου για τις ελλείψεις στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, απάντησε σε ρεπορτάζ του News24/7 για τις ευθύνες της Αρχής στην υπόθεση Κουφοντίνα και αποκάλυψε ότι η ΑΠΔΠΧ λειτουργεί "με ελλιπή συγκρότηση τους τελευταίους 20 μήνες".

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εν αναμονή του ΣτΕ

Τι περιμένει ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τη διοικητική Δικαιοσύνη και ποιος ο ρόλος της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η οποία εξακολουθεί να κρατά σε εκκρεμότητα την αίτηση του -για 61 ημέρες- απεργού πείνας.

Αστυνομικοί στην Ομόνοια (φωτογραφία αρχείου)

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλέιας που ζητούσαν νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο. Το σκεπτικό της απόφασης.

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Θα αποφασίσει για τη νομιμότητα των προστίμων 300 ευρώ για παραβάσεις περιοριστικών μέτρων

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τη νομιμότητα των προστίμων των 300 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων κατά της COVID-19, μετά από σωρεία προστίμων για τα οποία οι "παραβάτες" επικαλέστηκαν αντισυνταγματικότητα.

Ο σταθμός Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναμονή για Βενιζέλου, ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια το Φθινόπωρο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η τοποθέτηση των γραμμών και σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα Συντριβάνι-Αμαξοστάσιο Πυλαίας έχουν απομείνει για στρώσιμο περίπου 300 μέτρα.

Ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης

ΜέΡΑ 25 για απόφαση ΣτΕ: "Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων"

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αποδοκίμασε την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αρχικά νόμιμη την απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων σ' όλη την επικράτεια.

Έργα στον σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Όλο το ιστορικό της διαμάχης για το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, σήμερα νέα εκδίκαση προσφυγών στο ΣτΕ

Από την απόφαση του ΣτΕ θα κριθεί η συνέχεια των έργων στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη. Μία μεγάλη αναδρομή στο πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή εκπαιδευτικών κατά προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων. Η αιτιολόγηση του Συμβουλίου για τον ισχυρισμό περί αντισυνταγματικότητας