news 24/7

ΣΤΕ

Ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης

ΜέΡΑ 25 για απόφαση ΣτΕ: "Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων"

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αποδοκίμασε την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αρχικά νόμιμη την απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων σ' όλη την επικράτεια.

Έργα στον σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Όλο το ιστορικό της διαμάχης για το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, σήμερα νέα εκδίκαση προσφυγών στο ΣτΕ

Από την απόφαση του ΣτΕ θα κριθεί η συνέχεια των έργων στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη. Μία μεγάλη αναδρομή στο πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή εκπαιδευτικών κατά προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων. Η αιτιολόγηση του Συμβουλίου για τον ισχυρισμό περί αντισυνταγματικότητας

To κτίριο του ΣτΕ

ΣτΕ: "Ναι" στον ηλεκτρονικό τζόγο με φορολόγησή του

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι το "ηλεκτρονικό ποντάρισμα" είναι συμβατό προς την ελευθερία εγκαταστάσεως και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Επίθεση Βαρουφάκη κατά Σταϊκούρα - Τσακαλώτου μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την απόφαση για μεταβίβαση 10.119 ακινήτων  στο Υπερταμείο "δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ανικανότερος του κ. Σταϊκούρα. Σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος" δήλωσε.

To Συμβούλιο της Επικρατείας

Βρούτσης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει τα αναδρομικά με βάση τα δημοσιονομικά της

"Θα σεβαστούμε όποια δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους", είπε ο υπουργός Εργασίας. Πρόσθεσε οτι αυτό θα γίνει στη βάση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Έργα οδοποιίας (Φωτογραφία αρχείου)

Εμπλοκή και στον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Σοβαρούς προβληματισμούς στο υπουργείο Υποδομών δημιούργησε η απόφαση της ΑΕΠΠ, με την οποία τίθενται εκτός διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, δύο κατασκευάστριες εταιρείες

Το κτήριο της Βουλής φωταγωγημένο

Έξι κουίζ για αρχάριους και δυνατούς λύτες!

Πού κάνει τις επαφές της και ποιον προορίζει για διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ποιο μέλος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έλεγε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να πάνε μαζί και έκανε θόρυβο με εντελώς αντίθετες κινήσεις;

Η Βασιλική Θάνου στη βουλή τον Αύγουστο του 2019

ΣτΕ: Αποφασίζει για την απομάκρυνση της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ακύρωση της απομάκρυνσής της από την συγκεκριμένη θέση.

Το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι

ΣτΕ: Νόμιμο το The Mall Athens

Με την υπογραφή προεδρικού διατάγματος, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι γεγονός, κάτι που καθιστά το The Mall Athens, από αυθαίρετο, νόμιμο

Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αικατερίνη Σακκελαροπούλου: Συγχαρητήρια από τους δικαστές του ΣτΕ

Τη βεβαιότητά τους οτι  θα ανταποκριθεί με επιτυχία στον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ΣτΕ που συγχαίρουν την Αικατερίνη Σακκελαροπούλου.

Σπίτια στο Ναύπλιο

Προσφυγή και στο ΣτΕ κατά Airbnb

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε διατηρητέο κτίριο, προσέφυγε στο ΣτΕ, επιχειρώντας να ακυρώσει ως αντισυνταγματικές, αποφάσεις της ΑΑΔΕ που αφορούν στην ενοικίαση μέσω Airbnb. "Κινδυνεύει η ιδιοκτησία μου από αισθητικές παρεμβάσεις", αναφέρει στην αίτησή του, που απορρίφθηκε.

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: "Μάχη" για το επίδομα των τριετιών

Συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του ΣΕΒ κατά της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με την κατάργηση ή μη του επιδόματος για τις τριετίες των κατώτατων αμοιβών.