ΣΤΕ

Φορητός υπολογιστής

ΣτΕ: Oι εργαζόμενοι σε υπολογιστές στο Δημόσιο ανά δύο ώρες πρέπει να διακόπτουν για 15 λεπτά

Απόφαση του ΣτΕ δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ευρύτερο δημόσιο να διακόπτουν κάθε 15 λεπτά αν εργάζονται μπροστά σε υπολογιστή.

Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΣτΕ: Μη νόμιμο το σχέδιο για τα ύψη των κτιρίων σε Μακρυγιάννη - Βεϊκου - Κουκάκι - Φιλοπάππου

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο στο σύνολό του το επίμαχο σχέδιο Διατάγματος, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη των κτιρίων αυξάνονται αδικαιολόγητα, μη συμβάλλοντας στη δυνατότητα θέασης της Ακρόπολης.

Στον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Σταθμός Βενιζέλου: Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για την μεταφορά των ευρημάτων

Τρεις αποφάσεις με τις οποίες ενέκρινε την απόσπαση, μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαίων που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης δημοσίευσε η Ολομέλεια του ΣτΕ

H Βασιλική Θάνου.

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις της Β. Θάνου, κατά της απόφασης απομάκρυνσής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το ΣτΕ απεφάνθη ότι οι αιτήσεις της Βασίλης Θάνου περί αντισυνταγματικότητας στην απόφαση απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχουν βάση.

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στο ΣτΕ κατά της προκήρυξης προσφεύγει ομάδα πανεπιστημιακών

Ο καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεση ομάδας πανεπιστημιακών να προσφύγουν στο ΣτΕ σε βάρος της προκήρυξης για την πρόσληψη αστυνομικών... λυκείου για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Διαδηλώνουν με μαύρα ρούχα για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία για τις αρχαιότητες του μετρό της Βενιζέλου

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μέλη της "Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ελληνικό

Ελληνικό: Πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Η Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας έκρινε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού δεν υπάγεται στο προστατευτικό καθεστώς της δασικής νομοθεσίας κι άρα μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες.

Εμβολιασμός.

ΣτΕ: Ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων για τις βλάβες από εμβολιασμό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι πολίτες που απέκτησαν βλάβες μετά από υποχρεωτικό εμβολιασμό, και οι οικογένειες τους, μπορούν να διεκδικήσουν χρηματική ικανοποίηση από το Δημόσιο.

Στον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά της μεταφοράς των αρχαίων

Διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης της «Βυζαντινής Πομπηίας». Με οριακή πλειοψηφία απορρίφθηκαν οι προσφυγές των 7 φορέων ενάντια στην απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Δεν "παγώνει" η απόσυρση της φρουράς του Φουρθιώτη: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του

Η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη για να ανακληθεί η μείωση των μέτρων ασφαλείας του

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Δύο έρευνες, δύο προσφυγές και στη μέση ο Μ. Φουρθιώτης

Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Μ. Φουρθιώτης, ο οποίος δίνει τη δική του “μάχη” στο ΣτΕ, προκειμένου να επιστρέψει η φρουρά που ανακλήθηκε πριν μερικές ημέρες.

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος

"Βόμβα" Μενουδάκου για τις ελλείψεις στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, απάντησε σε ρεπορτάζ του News24/7 για τις ευθύνες της Αρχής στην υπόθεση Κουφοντίνα και αποκάλυψε ότι η ΑΠΔΠΧ λειτουργεί "με ελλιπή συγκρότηση τους τελευταίους 20 μήνες".

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εν αναμονή του ΣτΕ

Τι περιμένει ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τη διοικητική Δικαιοσύνη και ποιος ο ρόλος της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η οποία εξακολουθεί να κρατά σε εκκρεμότητα την αίτηση του -για 61 ημέρες- απεργού πείνας.

Αστυνομικοί στην Ομόνοια (φωτογραφία αρχείου)

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλέιας που ζητούσαν νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο. Το σκεπτικό της απόφασης.

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Θα αποφασίσει για τη νομιμότητα των προστίμων 300 ευρώ για παραβάσεις περιοριστικών μέτρων

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τη νομιμότητα των προστίμων των 300 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων κατά της COVID-19, μετά από σωρεία προστίμων για τα οποία οι "παραβάτες" επικαλέστηκαν αντισυνταγματικότητα.

Ο σταθμός Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναμονή για Βενιζέλου, ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια το Φθινόπωρο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η τοποθέτηση των γραμμών και σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα Συντριβάνι-Αμαξοστάσιο Πυλαίας έχουν απομείνει για στρώσιμο περίπου 300 μέτρα.