news 24/7

ΣΤΕ

Έργα οδοποιίας (Φωτογραφία αρχείου)

Εμπλοκή και στον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Σοβαρούς προβληματισμούς στο υπουργείο Υποδομών δημιούργησε η απόφαση της ΑΕΠΠ, με την οποία τίθενται εκτός διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, δύο κατασκευάστριες εταιρείες

Το κτήριο της Βουλής φωταγωγημένο

Έξι κουίζ για αρχάριους και δυνατούς λύτες!

Πού κάνει τις επαφές της και ποιον προορίζει για διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ποιο μέλος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έλεγε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να πάνε μαζί και έκανε θόρυβο με εντελώς αντίθετες κινήσεις;

Η Βασιλική Θάνου στη βουλή τον Αύγουστο του 2019

ΣτΕ: Αποφασίζει για την απομάκρυνση της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ακύρωση της απομάκρυνσής της από την συγκεκριμένη θέση.

Το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι

ΣτΕ: Νόμιμο το The Mall Athens

Με την υπογραφή προεδρικού διατάγματος, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι γεγονός, κάτι που καθιστά το The Mall Athens, από αυθαίρετο, νόμιμο

Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αικατερίνη Σακκελαροπούλου: Συγχαρητήρια από τους δικαστές του ΣτΕ

Τη βεβαιότητά τους οτι  θα ανταποκριθεί με επιτυχία στον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ΣτΕ που συγχαίρουν την Αικατερίνη Σακκελαροπούλου.

Σπίτια στο Ναύπλιο

Προσφυγή και στο ΣτΕ κατά Airbnb

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε διατηρητέο κτίριο, προσέφυγε στο ΣτΕ, επιχειρώντας να ακυρώσει ως αντισυνταγματικές, αποφάσεις της ΑΑΔΕ που αφορούν στην ενοικίαση μέσω Airbnb. "Κινδυνεύει η ιδιοκτησία μου από αισθητικές παρεμβάσεις", αναφέρει στην αίτησή του, που απορρίφθηκε.

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: "Μάχη" για το επίδομα των τριετιών

Συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του ΣΕΒ κατά της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με την κατάργηση ή μη του επιδόματος για τις τριετίες των κατώτατων αμοιβών.

To τζαμί στον Εχινό Ξάνθης

Υπόθεση Μουφτήδων: Υπέρ του υπουργείου Παιδείας το ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ζητώντας να απορριφθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής σχέσης των Μουφτήδων, λόγω παρελεύσεως του ορίου ηλικίας.

Μετρό Γραμμή 4: Σε ποιους δρόμους θα κατασκευαστούν οι πρώτοι 15 σταθμοί

Μετρό Γραμμή 4: Σε ποιους δρόμους θα κατασκευαστούν οι πρώτοι 15 σταθμοί

Αναλυτικά όλοι οι σταθμοί της Γραμμής 4 του Μετρό. Πού θα κατασκευαστούν οι 15 νέοι σταθμοί του Τμήματος Α "Άλσος Βεΐκου – Γουδή" και από ποιους δρόμους θα περνάει η νέα Γραμμή.

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

ΣτΕ: Δώδεκα περιοχές αλλάζουν αντικειμενικές αξίες

Με 12 αποφάσεις του, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παράνομος ο καθορισμός των αντικειμενικών αξιών του 2018 σε δώδεκα περιοχές της Ελλάδας. Στόχος είναι να μην υπάρξει κίνδυνος διαταραχής των φορολογικών εσόδων του κράτους και των Δήμων.

Η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ σχεδιάζει παρεμβάσεις σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος

Σκληρή επίθεση της Αχτσιόγλου προς την κυβέρνηση της ΝΔ. "Ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει εις βάρος του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης", αναφέρει.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά μας πάει πίσω"

«Η προσπάθεια που κάναμε επί ΣΥΡΙΖΑ για να κατακτηθεί μια νέα συνείδηση για τη σύγχρονη παιδαγωγική, με επιστημονικούς όρους και παιδαγωγική ισοτιμία ακυρώνεται», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνικό: Οι αποφάσεις του ΣτΕ που ανοίγουν το δρόμο για μητροπολιτικό πάρκο

Ελληνικό: Οι αποφάσεις του ΣτΕ που ανοίγουν το δρόμο για μητροπολιτικό πάρκο

Με δύο αποφάσεις της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίπτει αιτήσεις που στρέφονταν κατά του προεδρικού διατάγματος για τις επενδύσεις στο Ελληνικό και την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό σχολικής αίθουσας

ΣτΕ: Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών - Τέλος το πρόγραμμα Γαβρόγλου

Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε κατά πλειοψηφία πως η διδασκαλία των θρησκευτικών, όπως καθορίστηκε επί υπουργία Γαβρόγλου, δεν επιδιώκει την "ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης".

Φωτό αρχείου: Πολίτης εισέρχεται σε εφορία στο κέντρο της Αθήνας.

"Παγκόσμιο εισόδημα": Δυνατότητα συμψηφισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με φόρο που καταβλήθηκε στο εξωτερικό

Η επιστημονική ομάδα της TaxExperts αναλύει την ΠΟΛ 2147/19 και παρέχει πρακτικά παραδείγματα για την εκκαθάριση δηλώσεων με εισοδήματα και φόρο από το εξωτερικό.

Φωτογραφία αρχείου

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση δώρων και επιδομάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ορθώς καταργήθηκαν τα δώρα και επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας τους (13ος και 14ος μισθός).

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Προσωρινό "όχι" στην μη καταβολή συντάξεων για τους συνταξιούχους ΕΤΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Συμβούλιο της Επικρατείας

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης

Στον Αθλητικό Σύλλογο έχουν επιβληθεί απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για 3 μήνες και απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για 3 χρόνια.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους δημοσίους υπάλληλους

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας φέρεται να έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματική την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Απάντηση με αιχμές από την πρόεδρο του ΣτΕ, που αναφέρει ότι "Οι αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση με τη δημοσίευσή τους".

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης για το "πόθεν έσχες"

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις πέντε δικαστικών ενώσεων, κρίνοντας συνταγματικές όλες τις διατάξεις του νόμου για το "πόθεν έσχες", ανάμεσά τους και το σκέλος για τα μη- δηλωθέντα τιμαλφή.

ΣτΕ

ΣτΕ: Ένα παράβολο για τις ομαδικές προσφυγές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση Τμήματος, καταλήγοντας ότι στις ομαδικές αιτήσεις ακύρωσης απαιτείται μόνο ένα παράβολο των 150 ευρώ.