news 24/7

ΣΤΕ

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος

Τάσος Πετρόπουλος για τα αναδρομικά στις συντάξεις: Δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση το ΣτΕ μπορεί να αλλάξει θέση

«Η χώρα έχει τη δέσμευση να μην ξεπερνά η συνταξιοδοτική δαπάνη το 16,2% του ΑΕΠ. Αν ξεπεράσει το όριο αυτό, θα έχουμε νέα μέτρα, ξανά περικοπές…», προειδοποιεί με συνέντευξή του στο news24/7 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αποκαλύπτει πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Η πρώτη δήλωση της νέας προέδρου του ΣτΕ

"Έχω την ελπίδα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα προχωρήσει όπως απαιτεί η παράδοσή του και ο συνταγματικός του ρόλος, στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας", δήλωσε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το ΣτΕ για το Survivor

Το ΣτΕ για το Survivor

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η διένεξη ΕΣΡ - ΣΚΑΪ. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα κρίνει την ώρα μετάδοσης του Survivor.

Ένοπλες Δυνάμεις - Φωτό αρχείου

Αναδρομικά στις ΕΔ: Ποιοι είναι οι 6 στρατιωτικοί που κατάφεραν να ακυρώσουν τις περικοπές του 2012

Η ιστορική απόφαση που δικαίωνε τους έξι στρατιωτικούς αποδεικνύει γιατί ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να αξιοποιεί τα ένδικα μέσα που του παρέχονται για να εξασφαλίζει το δίκιο του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: "Αμαρτίες ΝΠΔΔ δεν βαραίνουν τους προέδρους τους"

Το ΣτΕ απάλλαξε τους Ανδρ. Μαρτίνη και Γ. Χλαμπουτάκη από την καταβολή προστίμου, κρίνοντας πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε και να οριστούν περιοριστικά μέτρα, την ώρα που υπήρχαν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες αναστελλόταν η είσπραξη των οφειλών όσον αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Πρόκληση: Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη

Με μία προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς, κάνοντας λόγο για "προσβολή της συνείδησης του τουρκικού έθνους". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του AKP.

Η Παναγία της Τήνου

ΣτΕ: Παραμένει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η σημερινή διοίκηση στο Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιουλίου αλλά η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει 30 Οκτωβρίου λόγω της ανάγκης διασφάλισης της συνεχούς λειτουργίας του Ιδρύματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Φίλτρο εισόδου στο ΣτΕ - Ξεχωριστό παράβολο για όσους υποβάλλουν ομαδικές αιτήσεις ακυρώσεως

Οι δικαστές επιχειρούν να θέσουν φίλτρο εισόδου των υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο την κατά το δυνατό διασφάλιση της ορθής και λελογισμένης άσκησης της δικονομικής δυνατότητας και της αποτελεσματικής λειτουργίας του δικαστηρίου.

Φωτογραφία Αρχείου από σχολική τάξη

Στο ΣτΕ καθηγητής που άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα σε μαθήτριες - Ζητά ακύρωση της καταδίκης του

Ο Μαθηματικός, που υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου, είχε καταδικαστεί γιατί μιλούσε σεξιστικά σε μαθήτριες, ενώ φερόταν και μιλούσε υποτιμητικά σε αλλοδαπούς μαθητές.

Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου

Απειλητική επιστολή στον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου

Ευθείες απειλές κατά του παραιτηθέντος πρόσφατα προέδρου του ΣτΕ - Υπάρχουν αναφορές "για καταδίκη του από λαϊκό δικαστήριο" - Αύξηση των μέτρων ασφαλείας και φρούρησης ζητεί ο Ν. Σακελλαρίου

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκικό ΥΠΕΞ για το άσυλο στους 8: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

"Προσβάλλει βαθύτατα την συνείδηση του τουρκικού έθνους" και "αγνοεί τη διεθνή νομοθεσία", η απόφαση του ΣτΕ για τους 8 τούρκους αξιωματικούς, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Οι Τούρκοι αξιωματικοί στον Άρειο Πάγο (φωτό αρχείου)

"Οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών"

Τι ανησυχεί την Αθήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ για παροχή ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Για "αντικυβερνητικό μένος" εγκαλείται συγκεκριμένος δικαστικός, που ήταν πρωταγωνιστής και στην υπόθεση για τις άδειες των καναλιών

Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

Το ΣτΕ έδωσε άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση ο Suleyman Ozkaynakcim πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους