news 24/7

ΣΤΕ

Συμβούλιο της Επικρατείας

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης

Στον Αθλητικό Σύλλογο έχουν επιβληθεί απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για 3 μήνες και απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για 3 χρόνια.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους δημοσίους υπάλληλους

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας φέρεται να έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματική την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Απάντηση με αιχμές από την πρόεδρο του ΣτΕ, που αναφέρει ότι "Οι αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση με τη δημοσίευσή τους".

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης για το "πόθεν έσχες"

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις πέντε δικαστικών ενώσεων, κρίνοντας συνταγματικές όλες τις διατάξεις του νόμου για το "πόθεν έσχες", ανάμεσά τους και το σκέλος για τα μη- δηλωθέντα τιμαλφή.

ΣτΕ

ΣτΕ: Ένα παράβολο για τις ομαδικές προσφυγές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση Τμήματος, καταλήγοντας ότι στις ομαδικές αιτήσεις ακύρωσης απαιτείται μόνο ένα παράβολο των 150 ευρώ.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος

Τάσος Πετρόπουλος για τα αναδρομικά στις συντάξεις: Δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση το ΣτΕ μπορεί να αλλάξει θέση

«Η χώρα έχει τη δέσμευση να μην ξεπερνά η συνταξιοδοτική δαπάνη το 16,2% του ΑΕΠ. Αν ξεπεράσει το όριο αυτό, θα έχουμε νέα μέτρα, ξανά περικοπές…», προειδοποιεί με συνέντευξή του στο news24/7 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αποκαλύπτει πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Η πρώτη δήλωση της νέας προέδρου του ΣτΕ

"Έχω την ελπίδα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα προχωρήσει όπως απαιτεί η παράδοσή του και ο συνταγματικός του ρόλος, στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας", δήλωσε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το ΣτΕ για το Survivor

Το ΣτΕ για το Survivor

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η διένεξη ΕΣΡ - ΣΚΑΪ. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα κρίνει την ώρα μετάδοσης του Survivor.

Το σήμα του MEGΑ

"Μαύρο" στο Mega

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον τερματισμό της λειτουργίας του καναλιού.

Ένοπλες Δυνάμεις - Φωτό αρχείου

Αναδρομικά στις ΕΔ: Ποιοι είναι οι 6 στρατιωτικοί που κατάφεραν να ακυρώσουν τις περικοπές του 2012

Η ιστορική απόφαση που δικαίωνε τους έξι στρατιωτικούς αποδεικνύει γιατί ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να αξιοποιεί τα ένδικα μέσα που του παρέχονται για να εξασφαλίζει το δίκιο του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: "Αμαρτίες ΝΠΔΔ δεν βαραίνουν τους προέδρους τους"

Το ΣτΕ απάλλαξε τους Ανδρ. Μαρτίνη και Γ. Χλαμπουτάκη από την καταβολή προστίμου, κρίνοντας πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε και να οριστούν περιοριστικά μέτρα, την ώρα που υπήρχαν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες αναστελλόταν η είσπραξη των οφειλών όσον αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Πρόκληση: Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη

Με μία προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς, κάνοντας λόγο για "προσβολή της συνείδησης του τουρκικού έθνους". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του AKP.