Μητσοτάκης για επταήμερο: Μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου

Μητσοτάκης για επταήμερο: Μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου

“Η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε τα λεγόμενα μου και υπέπεσε σε μνημειώδη γκάφα” υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δήλωσε ότι τα επιδόματα χρειάζονται. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να δώσουμε 13η σύνταξη γιατί δεν υπάρχουν 2,2 δισ ευρώ, αλλά με ανάπτυξη 4% θα υπάρχει η δυνατότητα στήριξης. “Ο Τσίπρας τώρα έγινε χριστιανός” σχολίασε.

Για μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ που διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του και μεγάλο πανικό στα υπόγεια του Μαξίμου έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές επιθέσεις εναντίον του περί επταήμερης εργασίας.

“Νομίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς είπα και πως η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε τα λεγόμενα μου και υπέπεσε σε μνημειώδη γκάφα διότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε την εταιρεία και γνώριζε για την επιχειρησιακή που υπέγραψε η κ.Αχτσιόγλου” είπε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του Σκάι. Αναρωτήθηκε “πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ.Τσίπρας και το σύστημα επικοινωνίας τους ώστε να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων” και εκτίμησε ότι “πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί και ο ίδιος επισκεφθηκε την εταιρεία Παπαστράτος και πέρασε μίαμιση ώρα συζητώντας με το συνδικάτο των εργαζομένων, καθώς και επειδή είναι ένα παράδειγμα νέας επένδυσης, η οποία δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν δεν είχε περάσει σε επταήμερη λειτουργία. Σημείωσε δε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αυτή έχουν ενδιαφέρον κυλιόμενο ωράριο εργασίας και πρόσθετες παροχές.

“Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει εν όψει εθνικών εκλογών” σχολίασε επίσης ο κ.Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι η υποβάθμιση του δημοσίου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο και αποδίδοντας την ευθύνη για την οξύτητα και στη Βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό. Ως προς τη δική του επιλογή να απαντήσει την περασμένη Τετάρτη σε υψηλούς τόνους, είπε “Εκανα πολύ καλά, θα έκανα το ίδιο πράγμα” αλλά τόνισε ότι δε θα ήθελε οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις σε επίπεδο οξύτητας. Ξεκαθάρισε πάντως πως: “Εγώ δεν πρόκειται να βάλω λόγια στο στόμα του κ.Τσίπρα, που δεν έχει πει”.

Ερωτηθείς για τη θέση της ΝΔ στο ζήτημα των επιδομάτων, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι “τα επιδόματα χρειάζονται αλλά ως προσωρινή ανακούφιση και όχι ως μόνιμη παγίδα φτώχειας”. Υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, γιατί όπως σημείωσε οι μακροχρόνια άνεργοι δε θα βγουν από την παγίδα της φτώχειας περιμένοντας ένα επίδομα και τόνισε ότι το επίδομα είναι αναγκαίο αλλά όχι για ένα μακροχρόνιο στάδιο.

Εξήγησε ότι δε μπορούμε να δώσουμε 13η σύνταξη γιατί δεν έχουμε αντοχή να δώσουμε 2,2 δισ ευρώ σε συντάξεις και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για 13 σύνταξη από το γεγονός ότι διατίθενται πολύ λιγότερα χρήματα. Τόνισε ότι ο κ.Τσίπρας δε μπορεί να βαφτίζει ένα επίδομα, το οποίο δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, 13η σύνταξη.

Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε όμως ότι “μία οικονομία που θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 4%, ναι θα έχει τη δυνατότητα να έχει ένα μόνιμο τρόπο στήριξης των αδύναμων και των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Επανήλθε και στο θέμα των διακοπών του κ.Τσίπρα σε κότερο εφοπλιστή κάνοντας λόγο για αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα πολεμώντας δήθεν τις ελίτ και εστιάζοντας στην επιλογή του πρωθυπουργού να κρατήσει κρυφό το γεγονός. Είπε επίσης ότι

υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι οι παροχές σε είδος δε μπορεί να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ και δήλωσε ότι ο ίδιος δε θα πει πως οι υπουργοί του δε θα κάνουν διακοπές σε σκάφη, αλλά θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας.

Στην επισήμανση ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φιλοξενούνταν στις διακοπές από επιχειρηματίες φίλους του και γιατί αυτό είναι διαφορετικό, ο κ.Μητσοτάκης ήταν κάθετος: “Γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τους πλούσιους. Αυτή ειναι η διαφορά. Και το έλεγε, δεν το έκρυβε”.

Με αφορμή το Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την απόφαση του να αλλάξει το σύστημα πολιτικής προστασίας (σημείωσε μάλιστα ότι ήδη έχει επιλέξει το πρόσωπο του επόμενου ΓΓ Πολιτικής Προστασίας) και τόνισε: “Δε μπορούμε να επικαλούμαστε συνέχεια το θεό της Ελλάδας”. Και στη συνέχεια σχολίασε τη δήλωση Τσίπρα ότι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά σε αυτά που δίδαξε ο Χριστός. “Ο κ.Τσίπρας τώρα έγινε χριστιανός… Μα πως τα λέει αυτά τα πράγματα” είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μαλιστα θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι θα επιλέξει αυτούς που θα στελεχώσουν το κράτος με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια. “Θα εκπλαγούν δυσάρεστα αυτοί που προσβλέπουν σε κυβερνητική θέση επειδή μόνο και μόνο προσέφεραν κάποια στιγμή υπηρεσία στην παράταξη χωρίς να κάνουν για τη θέση. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Δε γίνεται να διορίσουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους πολιτευτές” τόνισε.

Αποκάλυψε μάλιστα το σενάριο να δοκιμαστεί σε ενα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το μοντέλο διοίκησης σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα με μία μακροχρόνια σύμβαση και ξεκάθαρα μετρήσιμα αποτελέσματα. “Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία και σαχλαμάρες. Αλλά υπάρχει τεχνογνωσία στον ιδιωτικό τομέα δε με νοιάζει το νοσοκομείο να είναι κρατικό. Με νοιάζει η υγεία να είναι δημόσια” είπε και αναρωτήθηκε γιατί να αγοράζει το κράτος μαγνητικούς τομογράφους και να μην αγοράζει αριθμό εξετάσεων από ιδιωτική εταιρεία, στην οποία θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι με τη δυνατότητα να λάβουν και ένα μπόνους. “Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν ότι αυτά είναι νεοφιλελεύθερα, θα τους πω ότι γίνονται σε χώρες καταρχήν σοσιαλδημοκρατικές” πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ.Μητσοτάκης ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών επανέλαβε ότι θέλει μία καθαρή νίκη της ΝΔ και κληθείς να σχολιάσει ότι ορισμένα στελέχη αναφέρονται στον αριθμό επτά, αναρωτήθηκε “και ποιος τον καθόρισε” υπενθυμίζοντας ότι στις προηγούμενες αναμετρήσεις η διαφορά ήταν μικρότερη και επαναλαμβάνοντας “εγώ θέλω μία καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαϊου”. Δήλωσε μάλιστα ότι στόχος είναι να στείλει τον κ.Τσίπρα “με τη στήριξη του λαού σε μία μόνιμη ξεκούραση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα