Μητσοτάκης για Fitch: Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα

Μητσοτάκης για Fitch: Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα
Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια του World Economic Forum, στο Davos Eurokinissi

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch μας φέρνει "ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα: Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία, φέρνοντάς μας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Και η Διεθνής Διαφάνεια κατέγραψε για τη χώρα μας βελτίωση 7 θέσεων της στο δείκτη αντίληψης διαφθοράς. Η Ελλάδα επιστρέφει!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και τη βελτίωση της θέσης της χώρας στον δείκτη αντίληψης διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο οίκος ς Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από “BB-” μας αναβάθμισε σε “BB”.

Η αναβάθμιση έγινε λίγες ώρες πριν την έλευση των στελεχών της στην Αθήνα και ήταν αναμενόμενη. Το θετικό outlook αντανακλά μεταξύ άλλων στις προοπτικές σταθερότητας και ότι το χρέος θα συνεχίσει να υποχωρεί με θετικό ρυθμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα