Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Γροθιά στο στομάχι – Χυδαίο το hashtag #νδ_παιδεραστές

Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Γροθιά στο στομάχι – Χυδαίο το hashtag #νδ_παιδεραστές
Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Στις συγκλονιστικές καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε ιδρύματα, αλλά σε οικογένειες

“Γροθιά στο στομάχι” αποκάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις καταγγελίες παιδικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου, ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τις έρευνες που διεξάγονται από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη, σημείωσε όμως ότι: “Είχαμε αρκετές ενδείξεις για να προχωρήσουμε σε κάτι δραστικό: Να αλλάξουμε άμεσα το διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού. Νομίζω το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο επιλέξαμε είναι πραγματικά άτομα με πολύ υψηλό κύρος και με αναγνωρισμένη τεχνογνωσία στα ζητήματα της παιδικής προστασίας, έτσι ώστε να εξορθολογιστεί μία δομή την οποία όλοι γνωρίζαμε, όμως είναι σαφές ότι υπήρχαν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε και τα οποία τώρα αποκαλύπτονται”.

Όσον αφορά στο φλέγον ερώτημα γιατί δεν είχε γίνει ουσιαστικός έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης – θέλω να πω και της προηγούμενης – ήταν να προχωρήσουμε σε μία πιο δραστική παρέμβαση, ώστε να έχουμε πολύ λιγότερα παιδιά σε τέτοιες δομές. Δεν πρέπει τα παιδιά να είναι ιδρυματοποιημένα, πρέπει να είναι σε οικογένειες. Και βρήκαμε αντιστάσεις. Σημαντικές αντιστάσεις, που πρέπει να τις κάμψουμε και πολλές φορές υπάρχουν λόγοι που υπάρχουν αυτές οι αντιστάσεις. Μπορεί να είναι και οικονομικοί”.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε ότι χάρη στο νόμο που ψήφισε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, με πολλές αντιδράσεις τότε, μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να παρέμβει στην Κιβωτό του Κόσμου.

“Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών, αλλά θέλουμε οποίος παρέχει ένα τόσο κρίσιμο έργο, που αφορά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα παιδιά, να πληρεί πολύ υψηλές προδιαγραφές στον τρόπο λειτουργίας αυτών των δομών”, δήλωσε πάντως ο κ. Μητσοτάκης.

Εξέφρασε δε την ευχή το νομοσχέδιο για τα ζητήματα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που υπενθύμισε ότι είχε κατατεθεί πριν τις αποκαλύψεις για τον Κολωνό και την Κιβωτό του Κόσμου, να τύχει ορίζοντιας στήριξης από τα κόμματα.

“Θεωρώ αδιανόητο να βρισκόμαστε σε μία κομματική αντιπαράθεση η οποία διχάζει την κοινωνία απέναντι σε ζητήματα θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι, Γιατί δυστυχώς αυτό έγινε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Το hashtag #νδ_παιδεραστές έχει ιδιοκτήτη. Είναι ότι πιο χυδαίο έχω δει όσα χρόνια βρίσκομαι στην πολιτική. Να σταματήσουν λοιπόν αυτοί που τα διακινούν, διότι δηλητηριάζουν τον δημόσιο διάλογο. Διότι αυτές οι πράξεις δεν έχουν κομματικό ή πολιτικό πρόσημο. Και ας πάμε επιτέλους ενωμένοι κάπου, τουλάχιστον σε ένα θέμα όπως αυτό που αφορά την προστασία των παιδιών μας”, είπε και πρόσθεσε: “Εγώ με θάρρος αναγνώρισα ότι μπορεί να έγιναν πράγματα από την προηγούμενη κυβέρνηση στον τομέα αυτόν. Μακάρι να εισακουστεί αυτή η ευχή μου, διότι δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο διάλογο και στη δημόσια αντιπαράθεση να διακινούνται τέτοια χυδαία υπονοούμενα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα