Μητσοτάκης για Πύργο Πειραιά: Συμβολίζει μια χώρα που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον

Διαβάζεται σε 3'
Εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά
Εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά EUROKINISSI

Στα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε λόγο για ένα έργο – σύμβολο. Η αναφορά του Πρωθυπουργού στο Conference League.

«Η ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου το οποίο το οραματίστηκαν πρώτα κάποιοι πριν από 50 και πλέον χρόνια. Και θα έλεγα ότι αυτό το έργο το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι με τον τρόπο του το σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Το έργο αυτό έγινε πράξη χάρη στην οραματική διάθεση του δήμου αλλά και αυτών που το ανέπτυξαν και πήραν το επιχειρηματικό ρίσκο σε μια συγκυρία όπου η χώρα έβγαινε από μια μεγάλη κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά.

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του Conference League, ακολουθεί μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία την οποία έχει ο δήμος Πειραιά με την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, με τον τρόπο της στήριξε τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, με πιο σημαντικό από όλα το έργο του Μετρό.

Εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά
Εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά EUROKINISSI

«Και, ταυτόχρονα, δρομολογεί μια σειρά από καινούργια έργα, όπως το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, τις περαιτέρω αναπλάσεις οι οποίες θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο την ομορφιά του πρώτου λιμανιού, τη μετατροπή του σε ένα λιμάνι το οποίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αυτό το οποίο αποκαλούμε ‘cold ironing’, ο εξηλεκτρισμός του λιμανιού, και ο Πειραιάς να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της νέας μεγάλης περιβαλλοντικής πρόκλησης» είπε.

«Τα έργα αυτά συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και συγκεκριμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο προσέθεσε σημαντική χρηματοδοτική δυνατότητα στη χώρα για να υποστηρίξει τέτοια οραματικά έργα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βλέπει πολύ θετικά το σχέδιο της υπογειοποίησης του Ηλεκτρικού.

Εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά
Εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά EUROKINISSI

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του που όπως είπε ο Πειραιάς μετατρέπεται από μία πόλη η οποία ήταν ταυτισμένη με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, σε μία πόλη – προορισμό, αυτοτελή προορισμό.

«Και σε μία πόλη η οποία μπορεί να προσελκύσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες πέραν της ναυτιλίας, με την οποία, κ. πρόεδρε, ο Πειραιάς θα είναι ούτως ή αλλιώς πάντα ταυτισμένος. Αυτή τη δυναμική του Πειραιά θέλουμε να ξεκλειδώσουμε και γι’ αυτό και θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοια μεγάλα και σημαντικά αναπτυξιακά έργα» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα