Μητσοτάκης: H κυβέρνηση προβοκάρει την Εκκλησία

Μητσοτάκης: H κυβέρνηση προβοκάρει την Εκκλησία
, 68 . 2 144 . , , , 25 , 2017. Alexandros Michailidis / SOOC

Χαρακτήρισε πρόχειρο, ανεύθυνο και υπερβολικά προωθημένο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη διόρθωση φύλου. Τάχθηκε κατά της διόρθωσης φύλου από εφήβους. .

Την κατηγορία ότι με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου «προβοκάρει την Εκκλησία» απεύθυνε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπερασπίστηκε την απόφασή της ΝΔ να καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο επιδιώκει να προβοκάρει την Εκκλησία για να αποδείξει το δήθεν προοδευτισμό της» κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «πρόχειρο και εντελώς ανεύθυνο» το νομοσχέδιο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το έφερε «άρον-άρον» στη Βουλή. Επίσης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου είναι πιο προωθημένο από ό,τι ισχύει στις χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη διάταξη που αναγνωρίζει το δικαίωμα διόρθωσης φύλου στους εφήβους 15 ετών και άνω. «Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήλικος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι στους εφήβους 15 ετών δεν επιτρέπεται καν να καταναλώσουν αλκοόλ ή να ψηφίσουν. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με καταγγελίες ένας νέος είχε ζητήσει διόρθωση φύλου γιατί «ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος». Κατήγγειλε δε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους διεμφυλικούς για να ξεπεράσει τα αδιέξοδά της.

Απαντήσεις για την αλλαγή στάση της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε όμως και σε οξύ ύφος σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για αλλαγή στάσης στο νομοσχέδιο έπειτα από τις πιέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. «Η προοδευτική παράταξη της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη των δικαιωμάτων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι κωμικό να έρχεστε και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού. Να τα πείτε στους ΑΝΕΛ» απάντησε και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι αγόρευε μπροστά στα κενά έδρανα. «Δεν υπάρχει κανείς στην αίθουσα που να μην αναγνωρίζει την ανάγκη να εκσυγχρονίσουμε την νομθεσία για την ταυτότητα φύλου» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και διαβεβαίωσε ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα ψηφίσει την Πρόταση Νόμου της για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου σε άτομα 18 ετών έπειτα από ιατρική γνωμάτευση. 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version