Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει να περιμένει την πολιτική ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού Ε.Σ.Δ.Δ.Α. και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής. την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014.
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού Ε.Σ.Δ.Δ.Α. και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής. την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014. EUROKINISSI

Επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

"Ο κίνδυνος να κυλήσουμε πίσω ελλοχεύει - κι οι πρώτοι που θα το πληρώσουν θα είστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μάθατε τίποτε απ' τον ανοικτό καγχασμό και την ειρωνεία με την οποία αντιμετωπίζονται οι απόψεις σας στο εξωτερικό" ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2015, προβλέποντας επίσης πως και κατά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας "οι βουλευτές θα κάνουν το καθήκον τους, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τη φιλολογία περί αποστατών".

Στην ομιλία του, ο κος Μητσοτάκης παρατήρησε πως η μη απεμπλοκή της χώρας από τη μνημονιακή επιτήρηση, οφείλεται εν πολλοίς και στην ανυπαρξία μιας ελάχιστης συναίνεσης για το πλαίσιο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. "Η Ελλάδα σήμερα, δεν αντέχει να περιμένει την πολιτική ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει θεσμικές υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της - και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων είναι προϋπόθεση για να δανειστεί η χώρα με ευνοϊκά επιτόκια. Εκπτώσεις μπορεί να γίνουν, αλλά τζάμπα μαγκιές δεν έχουν θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια" τόνισε ο κος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, "η διαγραφή του χρέους την οποία οραματίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχει μόνον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Δεν πρόκειται κανείς να μας χαρίσει 100 δισ. Ο μόνος άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από το χρέος, είναι να πάψουμε να το εξυπηρετούμε, οπότε η αποκοπή μας απ' την ευρωπαϊκή οικογένεια θα έχει συντελεστεί".

Οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν πλέον «συνθήκη εθνικής επιβίωσης». Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δρομολογεί ταχύτατα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του κράτους, με πλήρη αναδιάταξη των δομών της κυβέρνησης, ανασχεδιασμό των οργανισμών των υπουργείων, μείωση της γραφειοκρατίας, αξιολόγηση των δομών, εκλογή νέων προϊσταμένων επιλεγμένων αξιοκρατικά. «Επιδιώκουμε με τη στήριξη και της αντιπολίτευσης, να καταργήσουμε το φαύλο σύστημα των μετατάξεων όπως είναι σήμερα και να πάμε σε μια ανοικτή αγορά εργασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network