Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές

"Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υπερφορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύσει τον κρατισμό" είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ

Στο Ελσίνκι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ για να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα αναδείξει τον εκλεκτό υποψήφιό του για την Προεδρία της Κομισιόν μετά τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε πάνελ το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα απηύθυνε ομιλία στην Ολομέλεια του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν 2.000 άτομα από 41 χώρες.

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική μας οικογένεια», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του τοποθέτηση. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρώπη πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Ε.Λ.Κ. καθώς δημιουργήθηκαν πολλές νέες θέσεις εργασίας και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα πήγαν καλά. 

«Δυστυχώς όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση» πρόσθεσε για να προσθέσει αμέσως μετά:  «Όταν θες να δεις το κακό που μπορούν να κάνουν σε μία χώρα οι λαϊκιστές καλό είναι να κοιτάς το παράδειγμα της Ελλάδας». Αναφερόμενος μάλιστα στις συνέπειες του λαϊκισμού υπογράμμισε πως «η ελληνική οικονομία παραμένει ουσιαστικά στάσιμη τα 3 τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία, για παράδειγμα, το πορτογαλικό ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 10%».

Απαντώντας σε ερώτημα για τη μεσαία τάξη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υπερφορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύσει τον κρατισμό».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην έρευνα και την εφαρμοσμένη καινοτομία χαρακτηρίζοντας καθοριστικό τον ρόλο της παιδείας και την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας.

Το θέμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια ήταν ο λαϊκισμός.

«Μπορούμε να νικήσουμε το λαϊκισμό. Η περίπτωση της Ελλάδας και της ΝΔ είναι η απόδειξη ότι αυτό μπορεί όντως να συμβεί. Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές. Αλλά θα τους κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές. όχι μόνο γιατί έχουν αποτύχει παταγωδώς, αλλά και γιατί κι εμείς έχουμε εκσυγχρονίσει το κόμμα και προσφέρουμε ρεαλιστικές λύσης που απαντούν στις πραγματικές ανησυχίες των πολιτών», τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι τρία είναι τα βασικά θέματα που θα πρέπει να απαντήσει το ΕΛΚ: τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των συνόρων της Ευρώπης, αλλά και το συνδυασμό της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με την τεχνολογική ανάπτυξη.

«Να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στη έρευνα και την καινοτομία και τα κοινοτικά κονδύλια για την έρευνα. Να εστιάσουμε σε τεχνολογία περιβαλλοντικά καθαρή, η Ευρώπη έχει αυτό το φυσικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», είπε.

 Σε σχέση με τον εκλεκτό του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, η ΝΔ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα