Μητσοτάκης: “Η μάχη κατά του AIDS δεν έχει τελειώσει, οι μύθοι μπορούν να διαλυθούν”

Διαβάζεται σε 1'
Από περσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον σύλλογο "Θετική Φωνή"
Από περσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον σύλλογο "Θετική Φωνή" EUROKINISSI

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα του HIV/AIDS. “Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Να νικήσουμε τον HIV οριστικά”.

Στο στίγμα και τις διακρίσεις που “συνεχίζουν να συνοδεύουν τους ασθενείς και τους φορείς” στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα του HIV/AIDS.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του: “Κάθε χρόνο, την 1η Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα κατά του AIDS. Γιατί, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η μάχη δεν έχει τελειώσει. Το στίγμα και οι διακρίσεις συνεχίζουν να συνοδεύουν τους ασθενείς και τους φορείς, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες πρόληψης, αλλά και αποθαρρύνοντας αρκετούς να αναζητήσουν θεραπεία.

Κι όμως, με όπλα τη σωστή ενημέρωση και την αλληλεγγύη, οι μύθοι μπορούν να διαλυθούν. Οι κατάλληλες θεραπείες, άλλωστε, έχουν πια μετατρέψει το HIV/AIDS από μια θανατηφόρα νόσο σε μια πλήρως διαχειρίσιμη κατάσταση. Επιτρέποντας σε όλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή στο φως και με αξιοπρέπεια.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Να νικήσουμε τον HIV οριστικά.”

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα