Μητσοτάκης: "Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου"

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του EUROKINISSI

Μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο 'Αργος.

«Εσείς στέλνετε το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όσους ήταν στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο Άργος.

Ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να στηρίξουν τον κ. Νίκα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Σας ζητώ να τον στηρίξετε γιατί είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, ακέραιος που απέδειξε στην Καλαμάτα ότι μπορεί να κάνει έργο προς όφελος όλων των δημοτών του. Και είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο προσβλέπω να συνεργαστώ την επόμενη μέρα, εφόσον με εμπιστευτείτε στις εκλογές που έρχονται στις 7 Ιουλίου», υπογράμμισε.

ADVERTISING

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν από την πρώτη στιγμή πολιτικό χρώμα στην μάχη των Περιφερειών όχι μόνο για να βαφτεί, όπως είπε, ο χάρτης της Ελλάδας γαλάζιος για δεύτερη φορά, αλλά: «Το κάναμε και για έναν λόγο παραπάνω: Διότι η επόμενη κυβέρνηση που είμαι πια απολύτως πεπεισμένος ότι θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα έρθει να ενώσει όλους τους Έλληνες, θα πρέπει να συνεργαστεί με περιφερειάρχες, με δημάρχους, για να μπορέσει να υλοποιήσει το φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο έχει για τη χώρα. Και το δικό μας όραμα για μια Ελλάδα με χαμηλότερους φόρους, με περισσότερες επενδύσεις, με πολλές καλές νέες θέσεις δουλειάς για τα νέα παιδιά, για μια Ελλάδα με περισσότερη ασφάλεια, για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες», συνέχισε και δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα όραμα που ο Παναγιώτης Νίκας μπορεί να το υπηρετήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή έγινε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. «Αντιμετώπισα καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, τους Έλληνες πολίτες με ειλικρίνεια και πολιτική εντιμότητα. Τους ζήτησα να ξεφύγουμε από το τοξικό κλίμα της πόλωσης και να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος, έτσι όπως την ονειρευόμαστε όλοι. Τους ζήτησα να σταματήσουμε να διχάζουμε τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, σε λίγους και σε πολλούς και να δώσουμε, όλοι μαζί, έναν αγώνα για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Είπα πολλές φορές ότι δεν είμαι εδώ για να "τελειώσω κανέναν".

Είμαι εδώ για να ενώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», υπογράμμισε και ευχαρίστησε τους πολίτες για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο, όπως είπε, «δικαίωσε όσους πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούμε να μιλήσουμε θετικά για το μέλλον της Ελλάδος μας και ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε». «Είμαστε πάρα πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και πρέπει να προχωρήσουμε, επιτέλους, όλες και όλοι μπροστά», επισήμανε ενώ ευχαρίστησε όχι μόνο τους παλιούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και εκείνους που την εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά. Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να αξιολογήσουν τη ΝΔ αυστηρά κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου μέχρι την 7η Ιουλίου, να συγκρίνουν προγράμματα αλλά και το ήθος και το ύφος.

«Την αντίληψή μας για το πως πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία, το σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τη σημασία την οποία δίνουμε στο να προχωρήσουμε όλες και όλοι ενωμένοι. Και είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία σε πέντε εβδομάδες από τώρα θα ολοκληρώσει το κεφάλαιο το οποίο ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα και η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα γίνει πράξη. Για να φύγουμε, όλες και όλοι μαζί, μπροστά και να χτίσουμε μια πιο φωτεινή Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Επίσης τόνισε ότι οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας θα είναι πολλές και ανέφερε ότι ένας πολίτης του είπε: "Κυριάκο φτιάξε κράτος". «Κράτος χρειάζεται η χώρα πάνω απ' όλα. Κράτος προς όφελος όλων των πολιτών. Αλλά το κράτος δεν είναι μόνο το κεντρικό κράτος, είναι οι δήμοι, είναι η Περιφέρεια. Την επόμενη μέρα η οργάνωση του κράτους -τι κάνει το κεντρικό κράτος, τι κάνει η Περιφέρεια, τι κάνουν οι δήμοι- θα αποτελέσει αντικείμενο τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για να γίνει η ζωή όλων των πολιτών όχι μόνο καλύτερη, αλλά πιο εύκολη. Για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να διευκολύνουμε τους πολίτες, ειδικά τους νέους, να έρχονται σε επικοινωνία με το κράτος», υπογράμμισε και πρόσθεσε ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών: «Να εκλέξουμε τον Παναγιώτη περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για να ξημερώσει μία νέα μέρα για την Πελοπόννησο και για να είναι και η Πελοπόννησος γαλάζια το βράδυ των εκλογών. Αυτό σας αξίζει. Αυτό μας αξίζει. Να είστε καλά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία

24Media Network