Μητσοτάκης: Η ΝΔ έδωσε τον αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών 

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έδωσε τον αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών 

Στο “όχι” του Καραμανλή στο Βουκουρέστι αναφέρθηκε μιλώντας στη Βέροια ο πρόεδρος της ΝΔ. Απόπειρα προβοκάτσιας από τρεις ακροδεξιούς και η ψύχραιμη και κάθετη απάντηση Μητσοτάκη. Μήνυμα κατά της χαμένης ψήφου στις ευρωεκλογές.

Στις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βέροια και επανέλαβε πως η επόμενη κυβέρνηση θα στηρίξει τους παραγωγούς της Μακεδονίας για να μην κινδυνεύσουν τα προϊόντα τους από τους βόρειους γείτονες.

Την ομιλία του κ.Μητσοτάκη επιχείρησαν να διακόψουν τρία μόλις άτομα που εισήλθαν στο χώρο σε μία προσπάθεια προβοκάτσιας και δημιουργίας εντυπώσεων. Τα άτομα αυτά, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ από την Κατερίνη, γνωστά στην Αστυνομία και από άλλα περιστατικά, άρχισαν να φωνάζουν όταν ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο Σκοπιανό λέγοντας ότι ήλθε στην περιοχή “σε μια δύσκολη συγκυρία που οι Μακεδόνες και όλοι οι Έλληνες, αισθάνονται προδομένοι και ταπεινωμένοι”. Ο κ.Μητσοτάκης με ψυχραιμία τους απάντησε και συνέχισε την ομιλία του, ενώ τα τρία αυτά άτομα απομακρύνθηκαν άμεσα από το χώρο.

“Εσείς που ήσασταν; Πού ήταν αυτοί, την ώρα που εμείς στη Βουλή δίναμε τον αγώνα μας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας μία κατηγορηματική απάντηση στους μεμονωμένους προβοκάτορες.

Επανέλαβε την καταγγελία για ετερόκλητη συμμαχία με αντάλλαγμα υπουργεία και θέσεις που υπερψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τετελεσμένα και μεγάλα προβλήματα στα μακεδονικά προϊόντα.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ, στην οποία ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δήλωσε ότι δέχθηκε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

“Θα μπορούσαμε και εμείς με μεγάλη ευκολία να είχαμε υπογράψει μία τέτοια συμφωνία στο Βουκουρέστι. Ο Κώστας Καραμανλής όμως είχε το θάρρος να πει όχι στις πιέσεις που του ασκήθηκαν”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους: “Η καρδιά της Μακεδονίας είναι εδώ, είναι ελληνική. Η Μακεδονία είναι Βεργίνα, είναι Μέγας Αλέξανδρος, όταν μιλάμε για τη Μακεδονία είναι η Μακεδονία που μεγαλώσατε”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευση που είχε αναλάβει και την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη για στήριξη των Ελλήνων παραγωγών με συγκεκριμένο σχέδιο για να μην κινδυνεύσουν τα προϊόντα τους από τους βόρειους γείτονες μας και δήλωσε: “Πατριώτες είμαστε όλοι εμείς που διαμαρτυρηθήκαμε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών”.

Χαιρέτισε τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως τον επόμενο περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας και χαρακτήρισε εντυπωσιακή την υποδοχή που του επιφύλαξαν στην Ημαθία, μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

“Να μην πάει στις ευρωεκλογές ούτε μία ψήφος χαμένη”

Εκτίμησε δε ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, στις εκλογές που έρχονται θα δείξουμε την πόρτα της εξόδου στον κ.Τσίπρα και θα φέρουμε ξανά στα πράγματα τη ΝΔ”.

Επανέλαβε ότι “στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές” θέλοντας εκ νέου να καταδείξει πως είτε θα γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές είτε ευρωεκλογές που θα μετατραπούν σε δημοψήφισμα. “Για αυτό έχει μεγάλη σημασία σε αυτές τις εκλογές να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη” τόνισε και υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας δε μπορεί να βγει από το σιδερόφρακτο Μαξίμου και είναι απομονωμένος μέσα στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε. “Εμείς είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, το κόμμα είναι σε απόλυτη εγρήγορση”, πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση αυτή κλείνει έναν επώδυνο κύκλο για τη χώρα, τα εθνικά της συμφέροντα και την οικονομία” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως: “Η ελληνική κοινωνία σύσσωμη θα κάνει τον απολογισμό της και απο τον κ.Τσίπρα και την παρέα του θα θυμάται ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα”.

Εκτίμησε δε ότι: “Ο κόσμος δε θα δώσει τρίτη ευκαιρία στον κ.Τσίπρα, θα δώσει πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ” και διεμήνυσε ότι η δυσαρέσκεια για το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεταφραστεί σε θετική ψήφο για τη ΝΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι και στις περιφερειακές εκλογές θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, επαναλαμβάνοντας το στόχο: “Καμία περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ και όσο δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη ΝΔ”.

Απευθυνόμενος στη βάση της ΝΔ σχολίασε ότι: “Υπήρχαν εποχές που κάποιοι θεωρούσαν ότι η ΝΔ θα είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ και θα οδηγείτο σε μονοψήφια ποσοστά. Χάρη σε εσάς η ΝΔ είναι όρθια και οδηγείται σε μία νέα πολιτική νίκη”. Τόνισε όμως ότι η ΝΔ θα συμπορευθεί “και με νέους φίλους και ανθρώπους που κάπου τους χάσαμε στην πορεία”. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να απευθυνθεί η ΝΔ ειδικά στους νέους που δεν πάνε σε κομματικές εκδηλώσεις και υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να πείσει τους πολίτες ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε, καθώς αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον με τη ΝΔ.

“Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν”

Απάντησε στον κ.Τσίπρα και την κατηγορία ότι η ΝΔ συντάσσεται με την ακροδεξιά: “Η ΝΔ, το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά που πάντα τα έβαλε με τα άκρα. Ο κ.Τσίπρας συγκυβέρνησε με τον κ.Καμμένο και δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της δίικης της ΧΑ”.

Είπε επίσης: “Θα μας πει ο κ.Τσίπρας ότι είμαστε με το κεφάλαιο και τις ελίτ. Θα του απαντήσουμε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του αγρότη, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του βιοπαλαιστή, της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς, το κόμμα της εργασίας, ένα πλατύ λαϊκό κόμμα που ακουμπά σε όλες τις κοινωνικές τάξεις”.

Και πρόσθεσε: “Θα μας κατηγόρησε ο Τσίπρας ότι εμείς συντασσόμαστε με τη διαπλοκή, θα του απαντήσουμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που βάλαμε στα ψηφοδέλτια μας τον κ.Κόκκαλη, που για στενούς συνεργάτες που μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου αποκαλύπτονται περίεργα πράγματα για off shore που όλως τυχαίως τις στήνουν δικηγόροι που συνομιλούν με τον κ.Παππά”, υπογραμμίζοντας: “Αυτοί οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν και θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής όλων αυτών που έλεγαν ότι ως αριστεροί έχουν δήθεν ηθικό πλεονέκτημα”.

Αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε στη Νιγρίτα Σερρών χθες με κυρίες τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες του είπαν ότι σήμερα τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα και ότι πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό, διότι αυτή η Ελλάδα τους πρόδωσε. “Αυτό πρέπει να αλλάξουμε την επόμενη ημέρα” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις.

Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, κάνοντας ειδική μνεία στον τουρισμό και στη δημιουργία νέου μουσείου στη Βεργίνα, με τη συμβολή της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, αποδίδοντας στο έργο αυτό σημασια και για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Τόνισε όμως ότι χάρη στις προσπάθειες των παραγωγών το ελληνικό ροδάκινο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κόσμο, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν νέα προϊόντα. Σημείωσε ότι νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία όπως είπε θα μπορούσε να στραφεί σε μερικά χρόνια στην παραγωγή στέβιας, που αναζητεί η παγκόσμια αγορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα