Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για Σκοπιανό- πολυνομοσχέδιο

Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για Σκοπιανό- πολυνομοσχέδιο

“Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους χειρισμούς Τσίπρα, Καμμένου και Κοτζιά για το Σκοπιανό” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πιερία και σχολίασε ειρωνικά: “Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα”

Περιοδεία στους νομούς Πιερίας και Πέλλας πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επέτειο των δύο ετών από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

“Είναι σήμερα μια σημαντική μέρα για εμένα διότι κλείνουν δυο χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Και επέλεξα, αντί να μείνω στο γραφείο μου να κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά και έκανα καλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να εκλεγώ Πρόεδρος, να είμαι κοντά στον κόσμο, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά. Και να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι μπορείτε να με εμπιστευτείτε. Και μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτή τη μεγάλη Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να βγάλει τον τόπο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει”, είπε μιλώντας σε κατοίκους στο Βροντού Πιερίας.

ADVERTISING

“Εύχομαι πραγματικά - και το πιστεύω - το 2018 να είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Διότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, όλες και όλοι γνωρίζουμε μια απλή αλήθεια: Ότι αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή Κυβέρνηση. Αξίζουμε μια οικονομία, η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αξίζουμε ένα Κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Αξίζουμε μια αξιόπιστη και περήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω απ’ όλα  τα συμφέροντα της χώρας. Και αξίζουμε, επίσης, μια ηγεσία η οποία δεν θα λέει ψέματα. Η οποία θα εξηγεί στους πολίτες, με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για εμάς και για τα παιδιά μας. Και, εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί με συνέπεια, με πίστη στις δυνατότητές μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολύ καλύτερες μέρες. Και αυτό  το μήνυμα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και μήνυμα ενότητας, είναι ένα μήνυμα που θέλω να μεταφέρουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”, συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στα “άξια κομματικά μας στελέχη, από παλιούς και νέους φίλους οι οποίοι πυκνώνουν τις τάξεις μας”, σημειώνοντας ότι χαίρεται να βλέπει σε τέτοιες εκδηλώσεις “παλιούς και παραδοσιακούς αγωνιστές της ΝΔ” αλλά και νέους ανθρώπους, διότι όπως σχολίασε με νόημα: “Κάθε κόμμα παραδοσιακό, κόμμα αξιών, λαϊκό κόμμα, όπως είναι η ΝΔ πρέπει να σέβεται την ιστορία του, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να ανανεώνεται και να μπολιάζεται με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με νέες σκέψεις, με ανοιχτά μυαλά. Να βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο, να βλέπουμε πως αλλάζουν τα πράγματα γύρω μας και να βρίσκουμε και εμείς, ως Ελλάδα, τη θέση που μας αξίζει σε αυτό τον κόσμο, που αλλάζει διαρκώς.”

Αν και επανέλαβε τα περί πολιτικών εξελίξεων το 2018, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό το μήνυμα της αισιδοξίας “θα το μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τώρα μέχρι να γίνουν οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές”. Σημείωσε μάλιστα: “Εμείς δεν κουραζόμαστε, εμείς έχουμε αντοχές” και συνέχισε: “Άλλοι κουράζονται. Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα, εγκλωβισμένοι μέσα στα ψέματά τους και μέσα στο λαϊκισμό τους, δε μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν στον κόσμο. Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι υποσχέθηκαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και σήμερα κάνουν τα ακριβώς ανάποδα. Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι άλλη μια απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα το οποίο, δυστυχώς, κυβερνά τη χώρα”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον περίπατο που έκανε νωρίτερα στον πεζόδρομο στην Κατερίνη.

“Μπήκα σε πολλά μαγαζιά. Όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα: «Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν ξέρουμε πως έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν αντέχουμε άλλο από τους φόρους και τις εισφορές». Και αυτό θα αλλάξει. Θα μειώσουμε τους φόρους, φίλες και φίλοι. Αυτό είναι δέσμευση της ΝΔ”. Δεσμεύτηκε επίσης ότι η ΝΔ θα συμμαζέψει το κράτος, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου, αναφερόμενος ειδικότερα στα πλεονεκτήματα της Πιερίας και στην ανάγκη να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα. Είπε μάλιστα ότι ελπίζει να μπορέσει να έρθει το καλοκαίρι για να ανέβει στον Ολυμπο με το γιο του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην Κατερίνη συνομίλησε επίσης με κατοίκους.  «Ξέρουμε», τόνισε «να κάνουμε αγώνα, πάμε πόρτα - πόρτα, χωριό - χωριό, πόλη - πόλη. Δεν θα σας διαψεύσω. Η πραγματική ανάκαμψη θα έρθει όταν θα έρθει η πολιτική αλλαγή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ κατά την περιοδεία του στην Κατερίνη ένας νέος γιατρός ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι το 80% των συμφοιτητών του είναι στο εξωτερικό και πρόσθεσε: «Είσαι η ελπίδα μας, να τα καταφέρεις». Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι θα τα καταφέρει και πρόσθεσε: «Θα μείνετε όλοι εδώ και θα επιστρέψουν και οι άλλοι από το εξωτερικό. Θέλω η νέα γενιά να ακούσει το πρόγραμμά μας και αυτά που θέλουμε για τη νέα γενιά. Ένα νέος πρωθυπουργός διέψευσε τις ελπίδες των νέων ανθρώπων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μόνο με το δικό μας σχέδιο θα έρθει η ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Η Κυβέρνηση αυτή δοκιμάστηκε δυο φορές και διέψευσε όσους την πίστεψαν».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης, την Καρίτσα, όπου - συζητώντας με τους κατοίκους - αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις και τους στενούς δεσμούς που έχουν οι Κρητικοί με τους Μακεδόνες. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο παππούς του, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών, πήρε μέρος στην πιο αιματηρή μάχη, της Σιάτιστας, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στη Λεπτοκαρυά και στο Λιτόχωρο, μαζί, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, συνομίλησε με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο θέμα των Σκοπίων, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά.

Αναφέρθηκε επίσης, στη συνεργασία που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Κράτος, αλλά και στην ανάγκη για καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ταυτόχρονα την ανάγκη ενίσχυσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς το θεσμικό και αναπτυξιακό της ρόλο, κάτι που - όπως σημείωσε - θα αποτελέσει πραγματικότητα στην Κυβέρνηση της ΝΔ Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας η οποία δεν επιτρέπει σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες να κάνουν τη δουλειά τους. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανάγκη επικοινωνιακής προβολής και τουριστικής αξιοποίησης του Ολύμπου, ώστε να γίνει προορισμός για όλους τους ορειβάτες παγκοσμίως, όπως έχει γίνει για τους μαραθωνοδρόμους η διαδρομή Μαραθώνας - Αθήνα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network