Ο Μητσοτάκης καταθέτει το απόγευμα τη μομφή κατά Πολάκη – Ψηφίζει η ΝΔ τις 120 δόσεις

Ο Μητσοτάκης καταθέτει το απόγευμα τη μομφή κατά Πολάκη – Ψηφίζει η ΝΔ τις 120 δόσεις
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Μετά τις έξι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ θα προχωρήσει στην προαναγγελθείσα πρόταση μομφής, με αναφορές και στο Μάτι. Η τροπολογία για το αφορολόγητο πιθανότητα να κατατεθεί Τετάρτη στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, το οποίο η ΝΔ θα ψηφίσει ως ένα έστω μεμονωμένο θετικό μέτρο.

Την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα καταθέσει σήμερα το απόγευμα μετά τις έξι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει έτοιμη για την κοινοβουλευτική μάχη.

Γαλάζια στελέχη εν τω μεταξύ ασκούν κριτική στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για τις οφειλές σε ταμεία, δήμους και εφορία. Η ΝΔ όμως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ως ένα, έστω μεμονωμένο, θετικό μέτρο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της πρότασης μομφής κατά Πολάκη ενδεχομένως να μην εστιάζει μόνο στην επίθεση του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά να υπάρχουν και αναφορές στο Μάτι, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για κυνισμό και αδιαφορία, καθώς όπως τονίζει γνώριζε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης υπό Τσίπρα και το απέκρυπτε. Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες από τη ΝΔ υπενθύμιζαν τη στάση του κ.Πολάκη και εκείνες τις δραματικές ώρες του περασμένου καλοκαιριού. Στόχος είναι φυσικά να πληγεί συνολικά η κυβέρνηση σε ηθικό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ ρεπορτάζ για την υπόθεση Πολάκη φιλοξενούν οι Financial Times με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει τον κ. Κυμπουρόπουλο  και σημειώνει ότι αυτό που ανήρτησε ο κ. Πολάκης «αποτελεί προσβολή τόσο για τη δημοκρατία όσο και για τον υποψήφιό μας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που κατάφερε, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, να μετατρέψει ένα πρόβλημα σε θετικό παράδειγμα για όλους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα κατατεθεί μόνο η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά Πολάκη και όχι η τροπολογία για το αφορολόγητο και αυτό για πρακτικούς αλλά και επικοινωνιακούς λόγους. Καταρχήν η τροπολογία πρέπει βεβαίως να κατατεθεί σε ένα νομοσχέδιο και αυτό που εξετάζουν στο Μοσχάτο είναι να κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ταμεία, εφορία και δήμους, όταν αυτό θα έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τετάρτη και ενώ θα ξεκινά η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Με την κίνηση αυτή στόχος της ΝΔ θα είναι να πιέσει ακόμη περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την τροπολογία της για τη μη μείωση του αφορολόγητου, με το επιχείρημα ότι την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίζει τις 120 δόσεις ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αρνείται να στηρίξει τη ρύθμιση για το αφορολόγητο.

Την ίδια στιγμή γαλάζια στελέχη χαρακτήριζαν φαιδρό το επιχείρημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που κάλεσε χθες τη ΝΔ να μην καταθέσει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη για να συζητηθεί το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα